Ce NU trebuie sa mananci daca iti doresti sa slabesti

ce nu trebuie sa mananci

Ce nu trebuie sa mananci daca vrei o silueta perfecta, de vara

Am vorbit in numeroase articole despre alimentele care te ajuta sa slabesti, care sunt sarace in calorii sau accelereaza metabolismul, care contribuie la imbunatatirea performantei sportive, iar acum a venit momentul sa aflam si ce nu trebuie sa mananci daca vrei sa scapi de cureluse si aripioare pentru a arata perfect in costumul de plaja.

Da, exista cateva alimente care, desi nu par atat de periculoase, iti pot anula efortul sustinut de a slabi, motiv pentru care trebuie sa le tai rapid de pe lista de cumparaturi.

Iata, asadar, ce nu trebuie sa mananci sub nicio forma:

1. Chifle si covrigi

Nu cred ca mai are niciun sens sa-ti spun sa te feresti de tot ceea ce inseamna paine alba daca iti doresti sa slabesti si sa-ti pastrezi sanatatea. Insa ce nu trebuie sa mananci sub nicio forma sunt produsele de tipul chiflelor sau al covrigilor, acestea avand un indice glicemic foarte mare care nu doar ca determina depunerea kilogramelor in plus, dar accelereaza procesul de imbatranire si inrautatesc unele probleme ale pielii, cum ar fi acneea (deoarece conduc la cresterea nivelului de insulina si la un puternic raspuns inflamator al organismului).

Stiu, afacerea covrigilor a inflorit la noi, in special in ultimii ani, si chiar daca par a fi gustarea perfecta si rapida in drum spre serviciu, incearca sa te abtii.

2. Cerealele cu zahar

Da, micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, insa daca vrei sa-ti recapeti silueta, mare atentie la ce tip de cereale alegi de pe raftul supermarketului! Desi arata excelent si se lauda cu acel semn verde mic reprezentand „cereale integrale”, multe dintre brandurile arhicunoscute de cereale adauga zahar si gluten din plin in acest aliment destinat mesei de dimineata.

Verifica atent continutul nutritiv inainte de a alege cerealele pentru tine si familia ta si opteaza pentru cele fara zahar, coloranti sau arome artificiale. Daca nu gasesti, mananca nuci, fructe cu coaja lemnoasa sau musli.

3. Conserve

De multe ori, atunci cand suntem la dieta, suntem deosebit de tentati de varietatea mare de cocktailuri de fructe sau fructe la conserva. Ei bine, afla ca si acestea se afla pe lista noastra referitoare la ce nu trebuie sa mananci pentru a capata greutatea dorita. Chiar daca sunt fructe/ legume, aceste produse contin mult zahar si un continut caloric pe masura (nu ma crede pe cuvant, verfica eticheta).

De asemenea, si alte produse conservate cum ar fi sucul de tomate  sau sosurile de tot felul iti pot ruina dieta datorita conmtinutului de zahar, faina, gluten. Cu alte cuvinte, alege fructele si legumele proaspete, mai ales acum, vara!

4. Unt/ margarina

Nu, sub nicio forma! In incercarea de a vedea care dintre aceste produse este de preferat/ are mai putine calorii, am subliniat punctele tari si slabe ale fiecaruia in parte (poti citi mai multe aici), iar concluzia a fost ca, daca iti doresti sa slabesti si sa iti protejezi sanatatea inimii, trebuie sa spui „Nu!” ambelor produse.

Ce punem pe felia de paine (integrala)  prajita? Un strop de ulei de masline. Ai incercat vreodata?

5. Produsele cu glazura

Cantitati extrem de mari de grasimi trans si de zahar – asta se gaseste in glazura aceea frumos colorata si delicioasa de pe multe dulciuri, iar daca o consumi (in exces) nu doar ca te vei ingrasa vazand cu ochii, dar stratul adipos de pe abdomen va creste semnificativ si te vei expune unui risc mare de probleme cardiovasculare si diabet.

Specialistii ne recomanda sa ne ingaduim mici placeri dulci din cand in cand, chiar si atunci cand suntem la dieta, pentru a reusi sa mentinem o alimentatie sanatoasa pentru o perioada mai lunga de timp. Totusi, fereste-te de orice inseamna dulciuri procesate, produse de patiserie, glazura! Alege o bucatica de prajitura facuta in casa sau de ciocolata neagra.

5/5 - (1 vote)

2 Comments

  • Glutenul este o proteina pe care o gasim in majoritatea cerealelor ( exceptie face orezul). Gluten apare inscriptionat pe etichetele produselor care il contin deoarece unele persoane sunt alergice la el.

    • Important nu este sa evitam glutenul cu totul , ci sa gasim modalitatea ca el sa fie in echilibru cu proteine si fibrele. Din aceasta cauza este bine sa consumam cereale integrale. Nu paine neagra sau graham sau mai stiu eu de care ci paine integrala. Cu seminte. Glutenul are si el rostul lui asa cum il au si alte substante. Altfel stau lucrurile cu sucroza care nu are chiar nici un rol decat acela de a produce rezistenta la insulina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate