Dovleac la cuptor cu scortisoara

dovleac la cuptor cu scortisoara

Vrei o gustare delicioasa si cu putine calorii? Incearca reteta de dovleac la cuptor cu scortisoara, o gustare de sezon super sanatoasa! Cum de ce?! Pentru ca este toamna si cel mai indicat este sa consumam fructe si legume de sezon, in plin sezon. Dovleacul contine o multime de nutrienti, vitamina A, C si E, iti intareste imunitatea si are un efect benefic inclusiv asupra spectului pielii. Acum ca te-ai lamurit de ce trebuie sa mananci, macar o data toamna asta, dovleac, iata reteta pe care ai putea s-o incerci:

Ingrediente dovleac la cuptor cu scortisoara

Numar portii: 10

Timp total de gatire: 1 h

  • 30 gr de zahar brun;
  • o lingurita de scortisoara macinata;
  • jumatate de lingurita de sare;
  • un kg/un kg si jumatate de dovleac, curatat de coaja si taiat cubulete;
  • 2 linguri de ulei;
Mod de preparare dovleac la cuptor cu scortisoara
  1. Amesteca zaharul brun, scortisoara si sarea intr-un bol mic.
  2. Pune dovleacul taiat cubulete intr-un vas termorezistent (musai sa aiba si capac). Adauga, apoi, uleiul si presara amestecul cu scortisoara.
  3. Vasul se da la cuptor timp de 40 de minute acoperit si 15 minute descoperit, pana cand dovleacul se inmoaie.
Valoare nutritiva dovleac la cuptor cu scortisoara (per portie)
  • Calorii: 106;
  • Grasimi: 3 gr;
  • Colesterol: 0
  • Sodiu: 165 mg;
  • Grasimi saturate: 0
  • Proteine: 1 gr;
  • Carbohidrati: 20 gr;

Daca ti-a placut gustarea noastra de sezon, mai poti incerca si reteta de supa de dovleac cu nuca si smantana sau salata cu dovleac, spanac si susan!

Sursa reteta: everydayhealth.com

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate