Inghetata cu piersici si lapte batut

inghetata-cu-piersici-si-lapte-batutInghetata cu piersici si lapte batut

Daca tot a venit vara, de ce sa nu profitam de tot ceea ce ne ofera? Inghetata, de exemplu. O gasim peste tot, dar nu stim exact ce contine. Astazi va prezint o reteta de inghetata cu piersici (pentru ca tot este sezonul lor) si lapte batut.

Portii: 6

Timp de preparare: 20 minute (in total 5 ore)

Ingrediente:

1 si 1/4 cana lapte batut

1/2 lingurita extract de vanilie

1/4 extract de migdale

5 linguri miere

500 g piersici (cam 3-4 piersici)

Mod de preparare:

  1. Intr-un bol mediu, amesteca laptele batut, extractul de vanilie si pe cel de migdale si 3 linguri de miere. Pune 2 linguri din amestec in formele de facut inghetata si lasa-le la congelat pentru o ora.
  2. Pune o oala cu apa la incalzit, iar alaturi asigura-te ca ai un bol cu apa rece. Cand apa da in clocot, adauga piersicile, lasa-le 30 de secunde si, cu ajutorul unei spumiere, transfera-le imediat in bolul cu apa rece, unde le tii tot pentru 30 de secunde.
  3. Decojeste piersicile si scoate samburii, apoi taie-le in felii. Pune-le intr-un robot de bucatarie cu cele 2 linguri de miere ramase si mixeaza pana cand obtii un piure.
  4. Pune jumatate din cantitatea obtinuta intr-un bol.
  5. Pe cealalta jumatate amestec-o cu laptele batut preparat mai inainte.
  6. Scoate formele de inghetata din congelator (punctul 1)  si adauga peste mixul de piersici cu lapte (punctul 5) si mai lasa-le la congelator inca o ora.
  7. Dupa ce le scoti din congelator, adauga inca 2 linguri de piure (punctul 4) si lasa-le la congelator cel putin 3 ore.

Continut nutritiv per portie: Calorii 106, Grasimi 1g, Proteine 2g, Carbohidrati 24g, Fibre 1g, Colesterol 2mg, Sodiu 54mg, Calciu 60mg.

5/5 - (1 vote)

1 Comment

  • Va vultumesc multAm gasit in acest articol lucruri minunatereferitoare la alimentatie sanatoasa.defapt hrana vie care nu are cum sa nu ne hraneasca organismul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate