Oua umplute cu iaurt si maioneza

oua-umpluteOua umplute cu iaurt si maioneza

Portii: 24

Timp de preparare: 45 min

Ingrediente:

12 oua

150 g iaurt cu continut scazut de grasime

3 linguri maioneza cu continut scazut de grasime

1 lingura mustar

Un varf de lingurita sare

Un varf de lingurita boia de ardei

Un varf de lingurita piper negru macinat

2 linguri ceapa verde tocata marunt (optional)

Mod de preparare:

1. Fierbe ouale pentru cca. 15 minute, ia-le de pe foc, acopera oala cu un prosop si mai lasa-le acolo pentru inca 15 minute. Pune-le apoi sub un jet de apa rece pana cand se racesc bine de tot.

2. Curata ouale si taie-le pe jumatate, apoi inlatura galbenusul. Arunca 3 galbenusuri.

3. Combina primele 4 ingrediente (iaurtul, maioneza, mustarul si sarea) intr-un bol de marime medie.

4. Adauga galbenusurile ramase si amesteca totul cu ajutorul unui mixer la viteza mare.

5. Cu ajutorul unei linguri, umple ouale cu compozitia obtinuta. Acopera-le cu ceva si lasa-le la racit pentru o ora.

6. Presara piper si boia pe deasupra si asezoneaza cu ceapa verde (optional).

Continut caloric per portie: Calorii 38, Grasimi 2 g, Grasimi saturate 0,6 g, Proteine 3, 1 g, Carbohidrati 1,3 g, Colesterol 80 mg, Fier 0,3 g, Sodiu 82 mg, Calciu 21 mg.

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate