Pere coapte, cu scortisoara si granola

pere-coaptePere coapte, cu scortisoara si granola

Portii: 4

Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente:

2 pere mari

2 lingurite zahar

1/4 lingurita scortisoara

1/4 merisoare uscare sau mix de fructe uscate

O mana de granola cu continut scazut de grasimi

1/4 cana suc de mere

1 iaurt cu gust de vanilie si continut scazut de grasimi, inghetat, impartit in 4 portii

Mod de preparare:

1. Spala si curata perele de coaja, apoi taie-le pe jumatate. Foloseste o lingura pentru a indeparta semintele din mijloc.

2. Pune perele taiate cu partea taiata in sus intr-o tava pentru placinta. Amesteca zaharul si scortisoara si presara-le peste pere.

3. Amesteca merisoarele si granola si pune-le deasupra perelor. Stropeste-le cu suc de mere si acopera totul cu hartie de copt.

4. Coace-le in cuptorul cu microunde pentru 6-8 minute, la temperatura mare sau pana cand perele devin mai moi. Lasa-le la racit 5 minute, apoi serveste-le alaturi de iaurtul inghetat.

Pofta buna!

Continut nutritiv per portie: Calorii 176, Grasimi 2g, Proteine 3g, Carbohidrati 40g, Fibre 4g, Colesterol  16 mg, Fier 1mg, Sodiu 32 mg, Calciu 78 mg.

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate