Cum sa faci din activitatea fizica un obicei placut, nu o obligatie

activitate0fizica-obiceiPentru a fi activa, sanatoasa si in forma, trebuie sa faci miscare in fiecare zi. Dar asta stii deja. Numai ca uneori nu gasesti motivatia pentru a respecta acest obiectiv sau pur si simplu nu gasesti timp, printre zecile de activitati zilnice.

Sunt insa sunt o gramada de oameni care au poate o viata mult mai ocupata decat a ta si totusi reusesc sa-si faca timp si pentru antenament. Cum fac ei asta?

Transforma activitatea fizica intr-un obicei zilnic!

1. Fa lucrurile pentru ca vrei sa le faci, nu pentru ca trebuie sa le faci

Suna banal, dar acesta este primul lucru care te impiedica sa exersezi zilnic. Nu trebuie sa faci sport pentru ca TREBUIE, ci pentru ca VREI, pentru ca esti constienta de beneficiile majore pe care le ofera. Nu pune slabitul pe primul plan, concetreaza-te pe construirea masei musculare si fa mai intai ceea ce iti place. Nu te apuca de alergat daca urasti sa faci asta, ci gaseste exercitiile care iti plac cel mai mult.

2. Alege timpul potrivit

Analizeaza-ti putin programul si vezi care este intervalul orar din zi  in care ai timp liber. Poti sa te trezesti cu 30 de minute mai derevme, sa iei o pauza mai mica la pranz, etc. Fa un plan aditional si pentru zilele in care nu poti respecta tot ce ti-ai propus.

3. Scrie orarul

Activitatea fizica poate deveni un obicei placut numai daca ne asiguram ca putem urma un anumit plan. Seteaza o alarma pe telefon, descarca o aplicatie pentru mobil, orice ar putea sa te tina ordonata si perseverenta.

4. Formeaza-ti obiceurile placute, nu le impune

Principalul motiv pentru care oamenii nu se pot tine de planul de nutritie/fitness este ca schimba totul dintr-o data. Nu trebuie sa arzi in prima zi sute de calorii, ci sa construiesti fundatia de la baza careia vei incepe sa-ti construiesti noul stil de viata.

Sa luam un exemplu. Sa spunem ca incepi un program chiar astazi. Fa 5 minute de miscare! Ti se pare putin, probabil, dar asta este si ideea. Cu cat va parea mai usor, cu atat va fi mai usor de respectat. Adauga cate 5 minute in fiecare sapatamana pana ajungi la 30 de minute1 ora de miscare pe zi. Dupa 6-8 saptamani, cand esti sigura ca ti-ai format deja un obicei, incearca sa cauti si alte exercitii.

5. Intoarce-te la primul pas

Si daca planul pe care ti l-am expus mai sus nu a dat roade, nu e cazul sa te blamezi si sa renunti. Iarasi, aseaza-te si mediteaza: ce a mers prost? Poate timpul era nepotrivit, ai nevoie de o motivatie mai buna, etc. Ridica-te si ia-o de la capat.

E posibil ca de-a lungul vietii sa reiei acest ciclu de mai multe ori, dar intr-un final vei reusi 🙂

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate