Pui intreg la cuptor cu legume

pui intreg la cuptor cu legume

Ingrediente pui intreg la cuptor cu legume

  • 6 cepe, curatate;
  • 6 cartofi rosii taiati in sferturi;
  • 3 morcovi, curatati si taiati rondele;
  • 1 pui mediu, fara maruntaie;
  • 5 catei de usturoi, curatati;
  • o legatura mica de rozmarin;
  • un buchet mic de cimbru;
  • 2 lamai, feliate;
  • 2 linguri de ulei de masline;
  • sare si piper;

Mod de preparare pui intreg la cuptor cu legume

  • Preincalzeste cuptorul la 220°C.
  • Intr-o tigaie mare, care poate fi bagata si in cuptor, adauga o lingura de ulei de masline ceapa, cartofii si morcovii, peste care presara sare si piper.
  • Condimenteaza interiorul puiului cu sare, piper si ierburi aromatice.
  • Umple-l cu felii de lamaie si usturoi.
  • Presara restul de ulei de masline peste pui si apoi condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat. Pune puiul peste legume, cu pieptul in sus si introdu tigaia la cuptor.
  • Lasa la rumenit pentru 45 de minute – o ora. Dupa ce s-a racit, poate fi taiat si servit alaturi de sosul format in tigaie.

Pofta mare!

Sursa reteta: http://www.delish.com

3/5 - (2 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate