Somon cu sos de patrunjel
Pestele este o sursa bogata de zinc si acizi grasi esentiali, ca sa nu mai spun de gustul sau bun! Mai jos ai o reteta delicioasa si usor de preparat.
Numar portii: 4
Timp de pregatire: 10 min
Timp de gatit efectiv: 10 min
Ingrediente:
- 4 lingurite de suc proaspat de limeta
- 4 catei de usturoi
- 2 lingurite de praf de chili (boia)
- 2 lingurite de chimen pisat
- 3 lingurite de ulei de masline
- 4 bucati de somon file
- 1/2 ceapa rosie taiata subtire
- 1 ardei capia taiat subtire
- 1 ardei poblano (iute) taiat subtire
- 1 1/2 cani porumb la conserva
- Sare si piper
- 1/3 cana smantana saraca in grasimi
- 2 lingurite de patrunjel proaspat taiat
Mod de preparare:
1. Preincalzeste cuptorul la 425 grade. Amesteca 2 lingurite de suc de limeta cu usturoi pisat, boia, chimen si o lingurita de ulei de masline. Adauga amestecul peste bucatile de somon si lasa-l la marinat.
2. Intre timp, amesteca porumbul cu ceapa, ardeii si 2 lingurite de ulei.
3. Aseaza somonul pe o tava si aduga amestecul de porumb peste. Pune sare si piper si lasa-l in cuptor 8-10 minute.
4. Pana se face pestele, ai timp sa prepari sosul de patrunjel. Amesteca patrunjelul taiat marunt cu smantana si sucul de limeta ramas. Adauga si sare dupa gust. Acum somonul este gata si poate fi servit cu sosul de patrunjel. Pofta buna!