Pui cu taitei

Pui cu taiteiPui cu taitei

Astazi iti propun o reteta exotica, din indepartata Asie, usor de preparat, gustoasa, dar cu un numar redus de calorii.

Portii: 4

Timp de pregatire: 5 min

Timp de gatit efectiv: 12 min

Ingrediente:

  • 3 lingurite suc de portocale
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingurita sos de soia
  • 1 ardei iute maruntit
  • 1 lemongrass maruntit
  • 1 lingurita praf de ghimbir
  • Sare
  • 500 grame de bucati de pui
  • 200 grame taitei din faina de hrisca sau taitei din orez
  • 2 cani ciuperci shiitake taiate subtire (poti folosi ciuperci obisnuite daca nu gasesti)
  • 1 bok-choy (varza chinezeasca)
  • 3 cani de broccoli
  • 1/4 cana frunze de busuioc (optional)

Mod de preparare:

  1. Intr-un castron mare amesteca sucul de portocale, sucul de lamaie, uleiul de susan, sosul de soia, ghimbirul si lemongrass-ul maruntit. Dresingul e gata.
  2. Fierbe puiul 5-7 minute pana cand devine fraged, apoi taie-l in fasii si pune-l in castronul cu dressing.
  3. Intre timp, fierbe taiteii si ciupercile intr-un vas cu apa sarata pentru 3 minute. Adauga varza chinezeasca si broccoli si lasa totul la fiert inca 2 minute, pana cand taiteii sunt gata.
  4. Scurge apa si adauga taiteii cu legumele fierte peste bucatile de pui. Amesteca incet, asa incat dressingul sa patrunda peste tot. Adauga si frunze de busuioc daca vrei.

Continut nutritiv per portie: 377 calorii, 37 g proteinw, 50 g carbohidrati, 6 g grasimi (1 g nesaturate), 6 g fibre

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate