Aqua Cycling – beneficiile pedalarii… in apa!

Aqua Cycling – noul trend in materie de fitness

Peste Ocean s-a inventat o noua modalitate, mai distractiva si chiar mai eficienta de antrenament folosind bicicleta stationara – in apa. „Aqua Cycling” sau „Aqua Biking” presupune fizarea bicicletelor stationare intr-un bazin si pedalarea pe muzica, sub indrumarea unui antrenor care indica tipul de miscari pe care participantii trebuie sa le faca, vizand intreg corpul, inclusiv bratele.

Despre fitness in apa am mai discutat si trebuie sa recunoastem ca nu este deloc rau pentru eliminarea kilogramelor in plus si tonifierea corpului, din contra: apa opune rezistenta miscarilor, ingreunandu-le si determinandu-ne sa ne solicitam muschii mai mult. Dar mai sunt cateva beneficii ale exercitiului fizic in apa, poate chiar mai importante decat doza suplimentara de efort…

De ce Aqua Cycling poate fi mai eficienta decat pedalarea pe bicicleta stationara

In primul rand, pentru persoanele cu probleme la articulatiile membrului inferior, Aqua Cycling poate fi un tip de antrenament mai mult decat potrivit intrucat diminueaza presiunea exercitata asupra articulatiilor, dar ne forteaza sa lucram mai intens muschii abdominali. Mai mult, presiunea apei maseaza muschii, stimuland circulatia, arderea grasimilor si prevenind aparitia febrei musculare puternice in urma efortului.

Astfel, conform Womenshealtgmag.com, aqua cycling poate arde pana la 800 calorii/ ora.

Trebuie mentionat si faptul ca ciclismul in apa intareste sistemul limfatic si venos si combate celulita din zona coapselor si a feselor, dar si faptul ca apa ajuta la reglarea temperaturii corpului in timpul exercitiului, crescand rezistenta fizica.

Iar modul in care este gandit acest tip de antrenament (muzica alerta si miscarile sincronizate, in grup) determina cresterea motivatiei si a entuziasmului in randul participantilor.

Gradul de dificultate poate fi reglat si in cazul acestor biciclete, asadar nu exista motive sa ne temen de faptul ca ne va fi prea usor sau ca ne vom plictisi rapid.

O idee deloc rea, mai ales ca doar 2 luni jumatate ne mai despart de iarna.

Tu ai incerca un astfel de antrenament? Cunosti vreo sala de fitness in care se practica Aqua Cycling?

1/5 - (1 vote)

2 Comments

  • Sincer? ar fi interesant sa incerc un asemenea antrenament, insa in Romania nu exista sali de fitness in care sa se practice ciclism in apa si cum la noi vine iarna, bazine acoperite si cu apa incalzita sunt putine, greu de practicat;

    • Si eu am cautat, Valexx, dar fara succes. Speram totusi sa existe. Poate le dam o idee proprietarilor de sali, cred ca ar prinde foarte bine si la noi. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate