Agaricus Blazei Murill sau “Ciuperca lui Dumnezeu”

0
1204
Agaricus Blazei Murill

Agaricus Blazei Murill

Agaricus Blazei Murill – un veritabil panaceu

Agaricus Blazei Murill sau “Ciuperca lui Dumnezeu” provine din Brazilia, iar introducerea ei in circuitul terapiilor naturale si alternative s-a realizat dupa ce, in anii ’70, intrigati de longevitatea populatiei native dintr-o  anumita zona ale Braziliei (Piedade, zona in care foarte multe persoane depaseau 100 ani), cercetatorii de la Universitatea de Stat din Pennsylvania au descoperit ca secretul consta in consumul  frecvent al ciupercii Agaricus Blazei Murill.

Aceasta ciuperca s-a dovedit a fi unul dintre  alimentele cu cel mai puternic efect de intarire a sistemului imunitar, motiv pentru care a fost folosita in tratarea unei varietati foarte mari de afectiuni, de la hepatita, la cancer, ateroscleroza, boli cardiovasculare sau renale, reumatism, hiper/ hiportensiune, diabet, angina, tromboze, angiosternoze, hemiplegia, limfom  etc.

Dovedindu-se extrem de eficienta nu doar in tratarea, ci si in prevenirea acestor afectiuni,  ciuperca a inceput sa fie cultivata in mai multe tari si folosita in scop medical, iar interesul cercetatorilor asupra proprietatiilor sale extraordinare de stimulare a sistemului imunitar a crescut foarte mult in ultimii ani.

Din fericire, nici noi nu am ramas mai prejos, ciuperca fiind aclimatizata in Romania prin folosirea  material biologic din Brazilia, sub atentia unui personal specializat, instruit atat practic, cat si teoretic la ferme de productie din tara de origine a ciupercii.

Beta D Glucanul – polizaharidele din Agaricus Blazei Murill

Agaricus Blazei Murill contine o clasa speciala de polizaharide numite Beta D Glucanul, care stimuleaza sistemul imunitar prin activarea macrofagelor, prin stimularea limfocitelor B, a celulelor ucigase naturale si a celulelor supresoare T. De asemenea, aceasta clasa de polizaharize s-a dovedit a fi eficienta in diminuarea colesterolului si stimularea logevitatii, prin favorizarea unui raspuns normal al sistemului imunitar.

Polizaharidele  Beta D Glucanul, ergosterolul si proteglicanii din compozitia ciupercii Agaricus Blazei Murill au fost folosite in numeroase tratamente impotriva cancerului, datorita proprietatilor antitumorale puternice. Cercetatorii au fost incurajati de faptul ca, in studiile realizate pe soareci, a fost observata regresia tumorilor, fiind deosebit de eficiente in special in cazul leucemiei, a cancerului ovarian si pulmonar, si prevenind totodata aparitia metastazelor.

De asemena, datorita compusilor bioactivi poliglucidici, lecitinei, acizilor nucleici, lipidelor nesaturate si steroizilor, Agaricus Blazei Murill protejeaza organismul impotriva afectiunilor cronice, a radiatiilor daunatoare si a mutagenilor.

Intrucat credem cu tarie in efectele benefice ale acestei ciuperci, am lansat un nou produs  – ABM – Capsule cu Agaricus Blazei Murill – flacon de contine 100 capsule cu pudra uscata de Agaricus Blazei Murill, aceasta ciuperca putin spus… miraculoasa. Afla mai multe aici.

 

Informaţiile publicate de topfitness.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Aceste informatii sunt furnizate numai in scop informativ. Ele nu sunt destinate a fi si nu trebuie sa fie invocate ca sfaturi medicale. Este posibil ca aceste informatii sa nu se aplice fiecarui individ si inainte de a utiliza oricare dintre informatiile furnizate de site-ul Topfitness.ro ar trebui sa contactezi un medic specialist. Daca utilizezi oricare dintre informatiile furnizate de acest site, faci acest lucru pe proprie raspundere, fara dreptul de a face orice plangere impotriva Topfitness.ro, ca rezultat al informatiilor furnizate.

LASA UN MESAJ:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.