Beneficii uimitoare ale hidromasajului

Beneficiile hidromasajului reprezintă unul dintre principalele motive pentru care oamenii doresc să includă un jacuzzi în viața lor! Oricine și-a petrecut 10 minute într-un spa vă poate spune că acesta înseamnă mai mult decât distracție și divertisment – după o zi lungă, o sesiune în cada cu hidromasaj poate fi de-a dreptul terapeutică.

Dar ce are de spus știința despre asta? Se pare că hidromasajul are o multitudine de beneficii.

1. Reduce stresul

Acea senzație de fericire care te cuprinde după câteva minute într-o cadă cu hidromasaj nu este doar imaginația ta. Pielea noastră eliberează endorfine ca răspuns la apa caldă liniștitoare, în același mod în care endorfinele sunt eliberate atunci când simți soarele pe piele.

Endorfinele sunt substanțe chimice naturale ale creierului care sunt eliberate ca răspuns la anumite activități, cum ar fi exercițiile fizice, mâncarea sau masajul. De fiecare dată când faci o baie într-o cadă cu hidromasaj, corpul tău va începe să elibereze automat endorfine, rezultând o reducere aproape instantanee a stresului.

2. Beneficii respiratorii

Unul dintre beneficiile cheie ale hidroterapiei este efectul pozitiv al presiunii pe care apa o exercită asupra organismului. Această presiune încurajează fluxul sanguin, ceea ce are efecte pozitive și asupra respirației. Prin creșterea fluxului de sânge, organismul este capabil să furnizeze niveluri mai mari de oxigen în întregul corp.

Aceleași presiuni care cresc fluxul sanguin afectează și modul în care sângele este distribuit în cavitatea toracică. Imersia în apă comprimă, de asemenea, peretele toracic. Atunci când sunt combinate, aceste două elemente au ca rezultat schimbări pozitive ale respirației, făcând de fapt actul de a respira mai eficient decât este în mod normal.

3. Îmbunătățirea sănătății oaselor

Nu este un secret faptul că înmuierea în apă fierbinte ajută la creșterea fluxului sanguin. Dar fluxul sanguin este şi o componentă cheie a sănătății oaselor.

Deși ne putem gândi la oasele noastre ca la obiecte solide, ele sunt de fapt pline de canale prin care sângele trebuie să curgă. Prin creșterea fluxului sanguin în ansamblu, permiţi corpului tău să livreze nutrienți vitali oaselor. Așa că data viitoare când te gândești să faci o baie relaxantă în cada cu hidromasaj, amintește-ți că este bun și pentru oase!

4. Relaxare și ameliorarea durerii

Ce au în comun artrita, rigiditatea articulațiilor, fibromialgia, durerile musculare și durerile de spate? Toate cele cinci sunt ameliorate de efectele liniștitoare ale unei căzi cu hidromasaj.

După cum explică Fundația pentru artrită, terapia cu apă caldă relaxează articulațiile, reduce durerea și oferă suport la 360 de grade pentru membrele dureroase. În plus, aceste beneficii nu dispar odată ce ieși din cada cu hidromasaj – o baie în apă caldă poate îmbunătăți nivelul general de durere.

Chiar dacă nu ai artrită, fibromialgie sau orice altă afecțiune specifică, apa caldă poate ameliora durerile musculare de zi cu zi sau induse de efort. Potrivit Medical News Today: „Aplicarea căldurii pe o zonă inflamată va dilata vasele de sânge, va creşte fluxul sanguin și va ajuta mușchii afectaţi și încordați să se relaxeze.”

5. Somn mai bun

Există un motiv pentru care unii oameni fac o baie caldă înainte de culcare. Dacă adăugăm jeturile de masaj și iluminarea ambientală a unei căzi cu hidromasaj, avem o adevărată rețetă pentru un somn bun.

Pentru a te bucura de beneficiile hidromasajului într-un spaţiu liniştitor şi confortabil, intră pe brasovsweetretreat.com şi rezervă un apartament în Braşov cu jacuzzi în aer liber şi vedere spre Tâmpa.

5/5 - (1 vote)

1 Comment

  • Este benefic si relaxant. Pacat ca solutiile pentru acasa sunt destul de scumpe. Daca mi-as permite, mi-as instala unul acasa :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate