Beneficiile pentru sănătate ale uleiurilor esențiale

0
154

Pe măsură ce uleiurile esențiale au crescut în popularitate, la fel a crescut și numărul de produse din uleiuri esențiale de pe piață. Din păcate, acest lucru poate reprezenta o problemă pentru consumatorii neinformați, deoarece nu toate uleiurile esențiale sunt create în același fel. Este important să căutați uleiuri de înaltă calitate, cu grad terapeutic, care sunt pure, medicinale și distilate cu abur.

Aplicarea pe piele

Când găsiți un ulei esențial de înaltă calitate, nu ar trebui să-l aplicați niciodată direct pe piele, deoarece poate provoca iritații sau alte reacții, cu excepția cazului în care este special destinat utilizării locale. Uleiurile esențiale care sunt utilizate local trebuie diluate fie cu apă, fie cu un ulei purtător blând, cum ar fi uleiul de jojoba sau de migdale, și nu trebuie să fie niciodată ingerate fără supraveghere și direcție medicală.

Proprietățile uleiurilor esențiale

Uleiurile esențiale au proprietăți naturale antioxidante, antimicrobiene și antiinflamatorii, fără a provoca, însă, efecte secundare. Sunt folosite pentru aromoterapie, produse de curățenie de uz casnic, îngrijire personală a frumuseții și tratamente de medicină naturală. Mirosurile naturale oferite de uleiurile esențiale pot ajuta o persoană să se relaxeze sau să doarmă, să-și îmbunătățească aspectul pielii sau digestia și multe, multe altele. Unele dintre cele mai populare și benefice uleiuri esențiale includ:

Ulei de arbore de ceai

Acest ulei esențial, care este distilat din planta australiană Melaleuca alternifloria, este foarte bun pentru tratarea problemelor pielii cum ar fi ciupercile și petele.

Ulei de lavandă

Uleiul esențial de lavandă poate reduce nivelul hormonilor de stres din sânge și, de asemenea, ajută la vindecarea vânătăilor, tăieturilor și iritațiilor pielii.

Ulei de calendula

Acest ulei esențial este foarte bun pentru pielea sensibilă și poate ajuta la reducerea apariției cicatricilor provocate de acnee și a iritației psoriazisului.

Uleiul de muşeţel

Acest ulei esențial are efecte relaxante foarte bune.

Ulei de mentă

Acest ulei esențial funcționează pentru a purifica și stimula mintea, crescând vigilența mentală. De asemenea, poate fi consumat intern în doze mici, pentru a ajuta la indigestie.

Ulei de tămâie

Acest ulei esențial funcționează bine pentru relaxare, ajutând procesele de vindecare ale tăieturilor minore și mușcăturilor de insecte și chiar la combaterea depresiei și inflamației și întărirea imunității.

Ulei de oregano

Acest ulei esențial este un antibacterian natural și poate fi folosit pentru a ajuta la combaterea răcelilor și a altor boli.

Ulei de lămâie

Acest ulei esențial poate ajuta la detoxifierea organismului și chiar la combaterea acneei. De asemenea, este grozav pentru a ține puricii departe de animalele de companie.

Ulei de grapefruit

Acest ulei esențial acționează pentru a combate oboseala și este, de asemenea, un antiseptic natural.

Ulei de eucalipt

Acest ulei esențial poate ajuta la ameliorarea durerilor musculare și la curățarea sinusurilor blocate. Posedă multe proprietăți antibacteriene și poate chiar stimula sistemul imunitar.

Acestea și alte uleiuri esențiale, precum și combinațiile de uleiuri esențiale, au multe proprietăți de vindecare naturale minunate. Vă recomandam uleiuri esentiale doTERRA – acestea sunt o soluție sigură și eficientă pentru o serie de afecțiuni și probleme de sănătate, o soluție de care multe persoane din întreaga lume beneficiază în fiecare zi.

5/5 - (1 vote)
Informaţiile publicate de topfitness.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Aceste informatii sunt furnizate numai in scop informativ. Ele nu sunt destinate a fi si nu trebuie sa fie invocate ca sfaturi medicale. Este posibil ca aceste informatii sa nu se aplice fiecarui individ si inainte de a utiliza oricare dintre informatiile furnizate de site-ul Topfitness.ro ar trebui sa contactezi un medic specialist. Daca utilizezi oricare dintre informatiile furnizate de acest site, faci acest lucru pe proprie raspundere, fara dreptul de a face orice plangere impotriva Topfitness.ro, ca rezultat al informatiilor furnizate.

LASA UN MESAJ:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.