Ceviche – o gustare sanatoasa si un aport mare de energie

Ceviche este un fel de mancare sud-americana care consta intr-o multitudine de fructe de mare sau pesti marinati. Ceviche este servit de cele mai multe ori ca aperitiv. Este o optiune foarte sanatoasa, asigurandu-ti un nivel mare de energie datorita proteinelor din peste si se prepara in doar 20 minute.

Reteta pe care v-o punem la dispozitie apartine lui Adam Bornstein.

Ingrediente:

  • 200-250 g de scoici taiate;
  • 200-250 g de creveti taiati;
  • jumatate de ceasca de suc de lamaie verde (limes);
  • jumatate de ceasca de suc de lamaie galbena;
  • un ardei iute serrano;
  • o lingurita de sare;
  • 6 cepe verzi tocate;
  • 5-6 fire de coriandru proaspat;
  • 2 cesti de rosii taiate cubulete;
  • jumatate de legatura de patrunjel maruntit;
  • un avocado taiat.

Ceviche cu scoici si creveti

Instructiuni:

  • Intr-un vas de sticla, pune scoicile si crevetii, cepele, rosiile, ardeiul iute, sarea si sosul sriracha, peste care torni sucurile de lamaie verde si lamaie galbena.
  • Pune vasul la frigider pentru o ora, apoi verifica sa vezi daca scoicile si crevetii sunt acoperiti in intregime de lichid, iar daca unii au ramas neacoperiti, mai invarte-i prin vas astfel incat sa simta cu totii din plin aroma citricelor.
  • Mai lasa vasul la frigider pentru inca 3 – 4 ore, pentru a permite gusturilor sa se intrepatrunda.
  • Scoate vasul din frigider, pune deasupra scoicilor si crevetilor marinati coriandrul, patrunjelul si cateva feliute de avocado.

Acest fel de mancare se serveste cu chipsuri, tortillas sau de sine-statator, ca un aperitiv. Pofta buna!

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate