- Publicitate -Magazin Online Suplimente Nutritive
Home Retete sanatoase Chiftelute vegetale la cuptor

Chiftelute vegetale la cuptor

0
2854
chiftelute vegetale

chiftelute vegetale

Chiftelute vegetale la cuptor

Stiu, cateodata simti nevoia de o masa mai usoara, fara carne, dar satioasa si hranitoare! De aceea azi iti propun niste minunatii de chiftelute din cartofi, dovlecel, praz si alte arome imbietoare!

Portii: 4-5

Timp de pregatire: 49 minute

Ingrediente:

3 cartofi mari fierti si decojiti

½ praz taiat marunt

1 morcov maricel ras

1 dovlecel ras

2 lingurite de ulei de masline

2 lingurite tahini (pasta de susan)

½ lingurita chimen

1 lingurita rasa de coaja de lamaie

1/3 cana de faina

¾ cana de pesmet de orez

Mod de preparare:

1. Fierbe catofii, decojeste-i apoi piseaza-i si lasa-i deoparte sa se raceasca.

2. Incalzeste usor uleiul de masline intr-o tigaie, adauga prazul si morcovul si lasa pe foc 3-4 minute, amestecand ocazional. Adauga dovlecelul si mai lasa totul pe foc 3 minute. Adauga tahini, chimenul si coaja de lamaie si amesteca pe foc 1 minut, apoi transfera continutul tigaii si faina peste cartofii pisati.

3. Amesteca usor si adauga sare si piper dupa gust. Dupa ce amestecul s-a racit, modeleaza chiftelutele, trece-le prin pesmet si aseaza-le pe o tava cu foaie de copt.

4. Incalzeste cuptorul la 200°C si pune chiftelutele la cuptor pret de 30 minute.

Serveste la temperatura camerei, cu humus.

Pofta buna!

Continut nutritiv per chifteluta: Calorii 55, Grasimi 1.7g (Saturate 0.3g), Carbohidrati 8.5g, Proteine 1.5g, Fibre 1.3g.

NO COMMENTS

LASA UN MESAJ:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

SFATURI GRATUITE IN EXCLUSIVITATE

Introdu adresa ta de email mai jos pentru a primi gratuit ultimele articole si promotii de pe topfitness.ro.

Te-ai abonat cu succes!