Ciocolata alba de casa, cu migdale

white-choc-bark-hl-1862974-xCiocolata alba de casa, cu migdale

Ciocolata de casa – ciocolata ale carei ingrediente le cunosti cu precizie. Haideti sa facem ceva yummy in aceasta dimineata 🙂

Portii: 30

Timp de pregatire: 45 minute

Ingrediente:

1 cana migdale feliate

1/2 ceasca nuca de cocos, fara zahar

1 cana cereale orez, prajite

1 ceasca afine uscate

1- 1/2 ciocolata alba de calitate, bucatele

2 lingurite ulei vegetal

 Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 160° C.

2. Intr-o tava, se pune hartie de copt si deasupra se pun migdalele feliate si nuca de cocos si se lasa la copt cca. 5-8 minute, pana cand nuca de cocos o sa inceapa sa prinda o culoare maronie. Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit.

3. Intr-un castron mare, se combina migdalele coapte, nuca de cocos, crealele de orez si afinele uscate. Pastreaza 1/4 ceasca din acest amestec.

4. Pune ciocolata alba tocata si 2 lingurite de ulei vegetal intr-un castron cu rezistenta termica si aseaza-l deasupra unei cratite cu apa fierbinte, pana cand ciocolata de topeste complet.

5. Dupa ce s-a topit ciocolata, adauga peste ea amestecul de migdale si restul ingredientelor. Compozitia astfel obtinuta se intinde pe foaia de copt, intr-o tava. Pe deasupra se presara compozitia pe care ai pastrat-o (punctul 3)

6. Se pune la frigider pentru 30 de minute sau pana cand ciocolata s-a intarit.

Se rupe in bucati si se serveste.

 

Continut nutritiv per portie : Calorii 142, Grasimi 8 g ( Saturate 4 g), Carbohidrati 17 g, Proteine 4 g, Fibre 1 g, Colesterol 2 mg, Sodiu 28 mg, Calciu 59 mg.

Pofta buna!

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate