Cum sa folosesti eficient banda de alergat

cum sa folosesti eficient banda de alergat

Banda pentru alergat este, de cele mai multe ori, primul aparat inspre care cei mai multi dintre voi se indreapta atunci cand ajung la sala. Desi nu se compara cu experienta alergatului in spatii deschide, un program de exercitii pe banda de alergat iti poate aduce rezultate la fel de bune. Important este sa stii cum sa folosesti eficient banda de alergat.

Foloseste banda de alergat in mod eficient – program de 60 de minute

Nu stii cum sa folosesti eficient banda de alergat? Noi te invatam cum sa faci in asa fel incat sa nu te plictisesti si, in acelasi timp, sa maresti eficacitatea acestui tip de antrenament. Secretul consta in alegerea uui program in intervale, prin care sa alternezi viteza mica de alergare cu viteza mare, dar si cateva exercitii la sol. Tot ceea ce e bine sa stii inainte de a incepe un astfel de program este ca trebuie sa fii atent la ritmul cardiac, care este 220- varsta ta, iar de aici sa setezi optiunea care ti se potriveste: de la 50% pentru incepatori, pana la 80% pentru experimentati. In orice caz, consultarea unui medic, pentru a examina ta de starea de sanatate inainte de incepe programul, nu ar fi o idee deloc rea.

banda-de-alergat

Dupa cum vezi, acest program presupune accelerarea vitezei pentru o perioada, apoi intoarcerea la alergare si tot asa. Imediat ce ai terminat acest exercitiu, continua la sol cu:

1. Ia  2 greutati si executa  30 de genuflexiuni si ridicari de brate (img. 1)

2. Efectueaza 30 de flexii folosind greutati, in timp ce faci si fandari (img. 2)

banda-de-alergat

Dupa ce ai terminat, revino la banda de alergat si urmeaza acest program:

banda-de-alergat

Asadar, iata cum sa folosesti eficient banda de alergat!

3.8/5 - (5 votes)

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate