Cum sa eliberezi tensiunea din muschi si articulatii

Stretching-ul nu este bun doar pentru inceperea sau terminarea unui program de antrenament. In realitate, miscarile de eliberare a tensiunii, fie care vorbim despre tehnici simple yoga sau Tai Chi, ajuta in special la relaxarea muschilor dupa o zi grea de munca. Practic, stretching-ul te ajuta sa intinzi musculatura si articulatiile care au stat intepenite mai mult de 8 sau 10 ore.

Cum sa eliberezi tensiunea din muschi si articulatii

Iata cum sa eliberezi tensiunea din muschi si articulatii:

Fluture

Aseaza-te pe podea, indoaie genunchii si lipeste talpile picioarelor. Strange in maini degetele de la picioare si apleaca-te usor apasand cu coatele pe coapse astfel incat picioarele sa fie cat mai extinse (nu exagera, totusi). Daca vrei ceva mai avansat, intinde mainile in fata si du capul cat mai mult spre podea. Mentine pozitia si respira de 5 ori.

exercitii-eliberare-tensiune

Copil

Aseaza-te pe spate, indoaie genunchiul stang si cuprinzand talpa cu bratul stang, adu-l inspre piept. Mentine piciorul drept pe podea, iar mana dreapta flexata pe coapsa.

Incearca sa aduci genunchiul stang aproape de podea, introducandu-l pe langa subratul stang. Fa miscarea usor, fara sa pui tensiune maxima asupra umerilor si a pieptului.

Stai in aceasta pozitie si respira de 5 ori, apoi schimba piciorul si fa aceeasi miscare.

In final, fa miscarea pentru ambele picioare simultan.

exercitii-eliberare-tensiune-2

Porumbel

Stai cu genunchiul drept indoit si cu cel stang extins in spatele tau. Asigura-te ca soldul stang este indreptat catre podea, in pozitie perpendiculara.

Tine mainile pe solduri sau ridica-le deasupra permitand trunchiului sa se sprijine pe genunchiul drept.

Ramai in pozitia aceasta si respira de 5 ori, apoi schimba piciorul.

exercitii-eliberare-tensiune-3

Miscarea finala

Aseaza-te pe podea cu picioarele in fata, indoaie genunchiul drept su aseaza-le pe cel stang, unul sub celalalt, astfel incat sa fie paralele cu pelvisul.

Pentru a face acest exercitiu mai intens, aseaza mainile pe langa glezne si deplaseaza-le in spate pana cand pieptul se apleca tot mai mult catre genunchi (nu te apleca insa prea mult, pastreaza coloana cat mai dreapta).

Respira de 5 ori, elibereaza usor si schimba pozitia genunchilor repetand si pentru cealalta parte.

exercitii-eliberare-tensiune-4

 

 

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate