Am ajuns la greutatea perfecta. Si acum?

greutatea-perfecta„Am ajuns la greutatea perfecta, mi-am atins toate obiectivele, dar cum reusesc sa ma mentin la acest stadiu, fara sa continui sa slabesc sau sa adaug kilograme?”

Cam aceasta este intrebarea pe care si-o pun multe persoane dupa ce ating obiectivele de greutate pe care si le propusesera. In special in cazurile in care planul alimentar nu a fost stabilit de un specialist, mentinerea greutatii actuale devine un proces anevoios si frustrant.

Cum sa-mi mentin greutatea perfecta pe care o am acum?

Stiu ca pentru unii dieta a fost un adevarat chin, dar ideea centrala este aceasta: nu poti adauga o cantitate prea mare de alimente dupa dieta, ba chiar din contra. Imediat dupa terminarea dietei, mesele tale vor arata cam la fel.  Adaugarea treptata a unei cantitati mai mari depinde, pana la un anumit punct, si de activitatea fizica pe care o intreprinzi zilnic. Este destul de logic: cu cat faci mai multa miscare, cu atat iti poti permite sa adaugi putin mai mult.

Asa cum am mai specificat si in alte dati, corpul face ajustari rapide. Procesul de slabire devine mai lent pentru ca si metabolismul se stabilieaza la un anumit punct, iar cu cat corpul devine mai mic, cu atat arde mai putine calorii.

Strategii pentru mentinerea greutatii ideale in 3 pasi

Redefineste-ti obiectivele!

Ai ajuns la greutatea perfecta, dar acum trebuie sa gasesti activitati placute care sa te ajute sa o mentii. Sa spunem ca mergeai la sala. Daca ai avut un nivel de activitate sportiva care te-a ajutat sa slabesti, atunci mai adauga cateva activitati asemanatoare: sa spunem ca te inscrii la un maraton pentru amatori sau ca iti setezi un obiectiv de alergare folosind o aplicatie mobila, sau ca inveti sa joci tenis sau orice alt tip de sport. Orice te-ar putea antrena zi de zi pentru mai mult.

Elimina tentatiile!

Alimentatia abundenta poate fi o cauza a obiceiurilor de tip social sau a unor substante pe care mancarurile procesate le contin.  Alege fructe si legume de la producatorii locali, pe care le gasesti in piete. La fel stau lucrurile si cu branzeturile sau carnea. Carnea de la pasari crescute intr-un spatiu liber este bogata in omega-3 si cu mai putine grasimi saturate, fiind mult mai satioasa decat cea din comert.

Adauga in jur de 50-100 de calorii pe saptamana

Cand adaugi cele 50-100 de calorii, asigura-te ca alegi alimente cu calitati nutritionale valoroase. Iata cam cat inseamna 100 de calorii din diferite alimente:

Piept de pui fara pielita: 50 g

Somon: 50 g

Ton: 85 g

Ou: 1 ou mare

Branza semidegresata: 50 g

Naut: 1/3 cana

Lapte 1% grasime: 1 cana

Paine: 1 felie

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate