Minge medicinala – cele mai simple exercitii pentru spate

minge medicinala

Minge medicinala – echipament simplu pentru un trup puternic

Iti prezint unul dintre cele mai simple, dar si cele mai eficiente echipamente de sala – o minge medicinala, care poate fi, la fel de bine, folosita si in confortul propriei locuinte. Beneficiile exersarii cu ajutorul unei mingi medicinale sunt multe si importante, printre care:

– o minge medicinala cel mai simplu mod de a exersa pentru persoanele cu dureri de spate;

– o minge medicinala intareste musculatura;

– o minge medicinala imbunatateste flexibilitatea si usureaza miscarile coloanei vertebrale;

– o minge medicinala te ajuta sa-ti mentii o postura dreapta.

O minge medicinala te poate ajuta sa-ti construiesti un antrenament usor si distractiv pentru diverse grupe de muschi, in special pentru spate si brate. Sa vedem, impreuna, cateva dintre cele mai usoare si recomandate exercitii:

Minge medicinala – 7 exercitii usoare pentru spate si brate:

1. Stai drepata in fata unui perete la aproximativ 120cm distanta, picioarele usor departate. Ridica bratele si du-le in spatele capului, tinand o minge medicinala in maini. Pune un picior in fara, ridica bratele deasupra capului si arunca mingea spre perete la in acelasi punct al peretelui de fiecare data, indoindu-ti usor coatele. Repeta miscarea de 30 de ori.

2. Stai cu partea dreapta a corpului spre perete, picioarele usor departate. Tine mingea medicinala in dreptul soldului stang, apoi roteste-ti trunchiul si arunca mingea atunci cand bratele ajung la inaltimea umarului drept. Repeta miscarea de 30 de ori.minge emdicinala

3. Stai dreapta, cu picioarele putin departate si genunchii usor indoiti. Tine o minge medicinala in ambele maini, bratele drepte deasupra capului. Misca-ti bratele, tinandu-le cat de drepte poti, in sensul acelor de ceasornic. Repeta miscarea de 10 ori, apoi schimba directia si reia exercitiul de inca 10 ori.

4. Stai dreapta, cu picioarele usor departate si bratele aproximativ drepte, deasupra capului tinand o minge medicinala. Indoaie-ti trupul, mimand miscarea de aruncare a mingii in spate, printre picioare. Revino la pozitia initiala si repeta miscarea de 20 ori.

5. Stand in aceeasi pozitie, ridica bratele tinand mingea medicinala deasupra umarului drept, rotindu-ti trunchiul, apoi adu-le in dreptul labei piciorului stang. Revino la pozitia initiala si minge medicinalarepeta miscarea si pe cealalta parte.

6. Stai in picioare, tinand o minge medicinala in dreptul pieptului, cu ambele maini. Indoaie genunchii si lasa-te pe vine, pana cand coapsele devin paralele cu solul, apoi ridica-ti trupul si, simultan, indreapta bratele in sus. Repeta miscarea de 20 de ori.

7. Stai in picioare, tinand o minge medicinala deasupra capului, bratele drepte. Fa un pas in spate cu piciorul stang, ca intr-o fandare. Ridica piciorul drept in fata si atinge-l varful cu mingea medicinala. Repeta miscarea de 30 de ori pentru fiecare picior.

Minge medicinala – antrenament usor si putin costisitor

minge medicinala
O astfel de minge medicinala costa de la cateva zeci de lei la 30-40 de lei, insa exercitiile pe care le poti face cu ea pentru intarirea spatelui si indepartatea durerilor, dar si pentru brate sculptate si abdomen plan sunt… nepretuite. Asadar, daca nu iti doresti sa lucrezi la sala, iar afara e prea frig… iata antrenamentul perfect – cu o minge medicinala!

Tu ai folosit vreodata o minge medicinala in antrenamentul tau? Cat de mult te-au ajutat exercitiile?

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate