Piept de pui cu crema de ciuperci si ceapa verde

piept de pui cu crema de ciuperci

Piept de pui cu crema de ciuperci

Fraged, delicios, sanatos si, cel mai important, satios! Gata cat ai clipi!

Portii: 2

Timp de pregatire: 30 minute

Ingrediente:

2 bucati de aproximativ 150g de piept de pui

1 lingura de ulei de canola

1 ceapa medie, tocata fin

1 cana de ciuperci taiate fin

2 linguri de vin alb sec

¼ ceasca de supa de pui

2 lingurite de smantana

2 linguri de ceapa verde tocata

½ lingurita de piper proaspat macinat

¼ lingurita de sare

Mod de preparare:

1. Condimenteaza pieptul de pui pe ambele parti cu sare si piper.

2. Incinge uleiul de canola intr-o tigaie medie. Adauga bucatile de piept de pui si intoarce-le de pe o parte pe alta, pana capata o culoare aurie, timp de 12-16 minute. Transfera carnea de pui pe o farfurie.

2. Adauga ceapa tocata in tigaie si las-o pe foc, amestecand, timp de 30 – 45 de secunde. Adauga ciupercile si, timp de 2 minute, amesteca periodic, pana cand se inmoaie usor. Toarna vinul alb, asteapta 1 minut, apoi adauga supa de pui si gateste totul timp de 1 – 2 minute, pana cand lichidul se reduce la jumatate.

3. Adauga smantana si ceapa verde, da focul mai mic si transfera la loc in tigaie pieptul de pui, apoi lasa totul pe foc aproximativ 1 minut, intorcand carnea de pe o parte pe alta.

Pofta buna!

Continut nutritiv per portie: Calorii 275, Grasimi 15g ( Saturate 5g), Carbohidrati 5g, Proteine 25g, Fibre 1g, Sodiu 373mg, Potasiu 370mg.

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate