Prajitura cu frisca si fructe de padure

vdreceipe

Prajitura cu frisca si fructe de padure

Nu stiu cati dintre voi sarbatoresc ziua de azi, dar am zis sa ne aliniem si noi tendintelor, asa ca azi o sa pacatuim…in bucatarie 🙂 O prajitura cu frisca, destul de bogata caloric, dar o surpriza culinara excelenta pentru iubitul/iubita ta 🙂

Portii: 12

Timp de pregatire: 1 h 15′

 

 

 

Ingrediente:

O bucata de unt (cca. 1/3 pachet)

150 g  zahar

1 banana facuta piure

½ cana iaurt grecesc

½ cana frisca

3 oua

3 albusuri de ou

400 g faina de ovaz

½ lingurita bicarbonat de sodiu

½ lingurita praf de cop

¼ lingurita sare

1 lingurita zahar vanilinat

400 g fructe de padure asortate

2 linguri zahar pudra

Mod de preparare:

1.  Incalzeste cuptorul la  325° Celsius.

2. Amesteca untul si zaharul cu ajutorul unui mixer la viteza medie timp de 1 minut, pana cand se omogenizeaza. Adauga banana pisata, iaurtul, frisca si amesteca-le tot la viteza mica.

3. Amesteca cele 3 oua intregi si cele 3 albusuri intr-un bol mare, adauga faina de ovaz, praful de copt, bicarbonatul si sarea, iar apoi adauga treptat compozitia anterioara (cu unt) si zaharul vanilinat.

4. Compozitia astfel obtinuta se pune intr-o tava unsa in prealabil cu unt sau putin ulei vegetal. Se pune la cuptor pentru aproximativ o ora. Se serveste rece, taiata in felii acoperite cu fructe de padure si zahar pudra.

Continut caloric per portie: Calorii: 403, Grasimi: 11 g, Grasimi saturate: 6 g, Colesterol: 74  mg, Sodiu 170 mg, Carbohidrati: 57 g, Calciu 62 g, Fibre: 4 g, Proteine: 8 g.

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate