Reteta de paine cu un aport mic de carbohidrati

Daca iti place painea, dar totusi vrei sa slabesti, nu trebuie sa o elimini din dieta zilnica, indiferent de ce spun nutritionistii. Un regim care elimina din consum mancarurile sau alimentele care iti plac va fi cu siguranta sortit esecului. Asadar, daca vrei sa continui sa mananci paine, insa stii sigur ca painea de la alimentara nu este prea sanatoasa si iti umfla stomacul imediat, iti poti face singur painea de care ai nevoie.

Vorbim aici de o paine cu un continut mic de carbohidrati care este perfecta pentru persoanele care sunt la dieta. Trebuie mentionat de la inceput ca aceasta paine este bazata pe conopida si este bogata in proteine si in fibre si are un continut scazut de carbohidrati.

Ingrediente necesare:

  • O conopida de dimensiune medie;
  • 1/4 ceasca Parmiggiano Reggiano razuit;
  • 2 oua intregi;
  • 1/2 ceasca de faina de cocos;
  • 1/4 lingurita piper alb;
  • 1/2 lingurita paprika afumata;
  • 1/4 lingurita piper cayenne;
  • Albusuri de ou cat sa umple o cescuta;
  • 1 lingurita de praf de usturoi;
  • 1/2 lingurita de ceapa taiata fin;
  • 1 lingurita Sare de Himalaya;
  • 1-2 linguri rozmarin proaspat taiat fin;
  • O lingurita si jumatate de praf de copt

Piane buna cu proteine

Paine cu aport mic de carbohidrati – mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 215 grade Celsius;
Indeparteaza frunzele conopidei si tai-o in bucati mici pentru a o pune, mai apoi, la blender. O tii in blender pana cand se formeaza bucatele mici, ca boabele de orez;
Adauga celelalte ingrediente, inclusiv prafurile de piper, sare, paprika, rozmarinul si amesteca pana cand se formeaza o compozitie groasa. Poti sa mai adaugi si alte ingrediente, in functie de preferinte, sau sa elimini, unul din cele mentionate mai sus.
Pune hartie de copt in tava si picura putin ulei de masline sau de cocos;
Pune compozitia in tava si mai presara verdeturi, daca vrei sa faci painea mai colorata, sau diverse seminte;
Tine-o la cuptor la 215 grade pentru 10 minute, apoi scade temperatura la 190 grade si mai tine-o pentru 45-50 de minute sau pana cand iti iese scobitoarea curata din coca, atunci cand o incerci sa vezi daca e gata. Ar trebui sa vezi un exterior auriu atunci cand painea e coapta.
Las-o sa se raceasca pentru 15 minute.
Painea poate fi pastrata la frigider pentru maxim o saptamana.
Continutul nutritional pentru doua felii din aceasta paine (daca luam in considerare ca la cantitatile date se obtine o paine care poate sa aiba 12 felii) este urmatorul: 110 calorii, 4,5 fibre, 15 grame proteine, 5 grame carbohidrati si 3 grame grasimi.

Pofta buna!

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate