Reteta usoara de orez cu legume

orez cu legume

Ingrediente orez cu legume

  • 400 g cartofi dulci, curatati si taiati in bucati de aproximativ 3 cm;
  • 2 linguri ulei de masline;
  • 1 dovlecel, taiat in bucati de aproximativ 2 cm;
  • 4 cani supa de legume;
  • 25 g unt;
  • 1 1/2 cani apa;
  • 1 ceapa;
  • 130 g ciuperci, taiate in 4;
  • 1 catel de usturoi strivit;
  • 1 1/2 cani orez;
  • 100 g mazare;
  • 25 g parmezan;

Mod de preparare orez cu legume

Pasul 1: Preincalzeste cuptorul la 220°C. Tapeteaza o tava pentru cuptor cu hartie pentru copt, adauga cartofii dulci si presara o lingura de ulei de masline deasupra lor. Introdu tava la cuptor si coace-i timp de 10 minute. Adauga dovlecelul taiat si mai lasa legumele la cuptor inca 10 minute.

Pasul 2: Incalzeste untul si uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu. Adauga ceapa tocata marunt, ciupercile si usturoiul. Cand ceapa capata culoare translucida, adauga si orezul. Gateste amestecul timp de 1-2 minute, apoi adauga treptat amestecul de supa si apa, pe masura ce lichidul se absoarbe.

Pasul 3: Peste orez, adauga dovlecelul, cartofii dulci si mazarea, impreuna cu cantitatea ramasa de supa si apa. Mai gateste timp de 2-3 minute, stinge focul si presara parmezanul ras.

Pofta mare! 🙂

 Sursa: http://www.taste.com.au/ 

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate