Salata cu dovleac, spanac si susan

salata cu dovleac si spanac

Salata cu dovleac, spanac si susan

O combinatie pe cat de bizara, pe atat de reusita!

Portii: 6

Timp de pregatire: 10 minute

Timp de gatire efectiv: 30 minute

Ingrediente:

600 g de dovleac, taiat in bucatele

2 lingurite de ulei de masline

2 lingurite de miere

2 lingurite de susan

1 linguita de zeama de lamaie

2 lingurite de mustar

150g de spanac crud

1 lingurita de seminte de pin, optional

Mod de preparare:

1. Incalzeste cuptorul la 220°C

2. Stropeste bucatile de dovleac cu ulei de masline si miere. Condimenteaza-le, dupa gust, cu sare si piper, apoi aseaza-le intr-o tava si baga-le la cuptor pana cand se rumenesc (20-15 minute)

3. Scoate dovleacul din cupor si presara susanul peste. Baga-l din nou la cuptor pentru inca 5 minute, apoi lasa-l sa se raceasca 20 minute.

4. Combina zeama de lamaie, uleiul de masline, mustarul si mierea intr-un borcan cu capac, apoi agita pana la omogenizare.

5. Aseaza pe o farfurie bucatile de dovleac, frunzele de spanac si, optional, semnitele de pin. Adauga sosul si amesteca usor.

Continut nutritiv per portie: Calorii 210, Proteine 4,5g, Fibre 2,5g, Grasimi 17g (Saturate 2g), Carbohidrati 9,5g.

Pofta buna!

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate