Salata cu dovleac, spanac si susan

0
724

salata cu dovleac si spanac

Salata cu dovleac, spanac si susan

O combinatie pe cat de bizara, pe atat de reusita!

Portii: 6

Timp de pregatire: 10 minute

Timp de gatire efectiv: 30 minute

Ingrediente:

600 g de dovleac, taiat in bucatele

2 lingurite de ulei de masline

2 lingurite de miere

2 lingurite de susan

1 linguita de zeama de lamaie

2 lingurite de mustar

150g de spanac crud

1 lingurita de seminte de pin, optional

Mod de preparare:

1. Incalzeste cuptorul la 220°C

2. Stropeste bucatile de dovleac cu ulei de masline si miere. Condimenteaza-le, dupa gust, cu sare si piper, apoi aseaza-le intr-o tava si baga-le la cuptor pana cand se rumenesc (20-15 minute)

3. Scoate dovleacul din cupor si presara susanul peste. Baga-l din nou la cuptor pentru inca 5 minute, apoi lasa-l sa se raceasca 20 minute.

4. Combina zeama de lamaie, uleiul de masline, mustarul si mierea intr-un borcan cu capac, apoi agita pana la omogenizare.

5. Aseaza pe o farfurie bucatile de dovleac, frunzele de spanac si, optional, semnitele de pin. Adauga sosul si amesteca usor.

Continut nutritiv per portie: Calorii 210, Proteine 4,5g, Fibre 2,5g, Grasimi 17g (Saturate 2g), Carbohidrati 9,5g.

Pofta buna!

Informaţiile publicate de topfitness.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Aceste informatii sunt furnizate numai in scop informativ. Ele nu sunt destinate a fi si nu trebuie sa fie invocate ca sfaturi medicale. Este posibil ca aceste informatii sa nu se aplice fiecarui individ si inainte de a utiliza oricare dintre informatiile furnizate de site-ul Topfitness.ro ar trebui sa contactezi un medic specialist. Daca utilizezi oricare dintre informatiile furnizate de acest site, faci acest lucru pe proprie raspundere, fara dreptul de a face orice plangere impotriva Topfitness.ro, ca rezultat al informatiilor furnizate.

LASA UN MESAJ:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.