Sandwich cu somon la gratar si susan

sandwich cu somonSandwich cu somon la gratar si susan

Portii: 4

Timp de pregatire: 30 minute

Ingrediente:

1 kg- 1/2 kg somon, cu tot cu piele

1 -1/2 lingurita ulei de susan

sare si piper

1/2 lingurite seminte de susan

8 felii de paine cu seminte, de tip sandwich

1-1/2 linguri ulei de masline extra-virgin

1/4 ceasca maioneza

1 lingurita suc de lamaie

2 rosii mari, taiate in felii subtiri, rotunde

cateva fire de rucola

 Mod de preparare

1. Se indeparteaza pielea de somon si se lasa deoparte. Se taie carnea de somon in 4 bucati si se unge cu 1/2 lingurite ulei de susan, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa 20 de minute la temperatura camerei.

2. Incazeste cuptorul la 90 de grade celsius. Intr-o tava, aseaza o folie de aluminiu si deasupra pune pieldea de somon, care trebuie sa fie intinsa perfect, eventual poate fi taiata in bucatele mai mici ca sa poata incape. Dupa ce ai asezat-o, adauga 1/2 lingurita de susan si presara putina sare. Lasa totul la cuptor pana cand pielea devine crocanta, aproximativ 15 minute, apoi aseaza-o pe un platou si las-o la scurs pe servetele de hartie. Taie pielea de somon in bucatele subtiri, asemanatoare celor de bacon.

3. Painea se rumeneste in ulei de masline, pe ambele parti, pana devine mai crocanta (cam 60 de sec./fiecare).

4. Intr-un bol, se amesteca maioneza, sucul de lamaie si ce a mai ramas din ueiul de susan (1/2 lingurita).

5. Se pune la foc mediu o tigaie de tip grill si aseaza feliile de somon, intocandu-le de pe o parte pe cealalta, cam 5-10 minute. Se aseata tot pe un servetele de hartie pentru a se usca.

6. Unge 4 felii de paine cu maioneza. Pe celelate 4 aseaza feliile de rosii, somonul, pielea de somn si frunzele de rucola. Deasupra se aseaza cele 4 felii unse cu maioneza si…gata sandwich-ul! Pofta Buna!

Continut nutritiv per portie : Calorii 626, Grasimi 31 g ( Saturate 4 g), Carbohidrati 46 g, Proteine 48 g, Fibre 5 g, Colesterol 104 mg, Calciu 114, Sodiu 772 mg.

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate