Spaghete cu legume proaspete

spaghete-cu-legumeSpaghete cu legume proaspete de vara

Portii:5

Timp de preparare: 35 minute

Ingrediente:

3 linguri ulei de masline

2 cepe mari, tocate

1/2 lingurita sare

2 tulpini broccoli, taiate bucatele

2 tulpini mici conopida, taiate bucatele

O mana fasole verde, taiata in bucati mai mici

O mana fasole alba, taiata in bucati mai mici

Un ardei gras, rosu, taiat bucatele

6-8 catei usturoi pisati

500 g spaghetti

2 bucati praz, tocat (atat partea verde, cat si cea alba)

Patrunjel tocat

Busuioc tocat

100 g parmezan ras

Piper

Mod de preparare:

1. Fierbe pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Scurge-le si lasa-le la uscat.

2. In timpul in care pastele fierb, pune uleiul la incins intr-o tigaie mare. Adauga ceapa, prazul si sarea si lasa totul pe foc pentru 5 minute, amestecand. Adauga broccoli-ul si conopida, tocate, si lasa-le pe foc pana cand acestea incep sa prinda o culoare mai inchisa, tot in jur de 5 minute.

3. Adauga fasolea alba si pe cea verde, ardeiul rosu si lasa totul la foc pentru inca 5 minute, dupa care adauga usturoiul si mai lasa tigaia pe foc inca 1 minut.

4. Pune pastele fierte intr-un bol, iar peste ele adauga mixul pe care tocmai l-ai obtinut. Presara pe deasupra patrunjel, busuioc si parmezan, apoi piper in functie de gust. Serveste-le imediat.

Pofta buna!

Continut nutritiv per portie: Calorii 477, Sodiu 375 mg, Carbohidrati 81g, Fibre 11 g, Grasimi 12 g (saturate 2 g) Proteine 19 g, Calciu 141 mg, Fier 1 mg.

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate