Tocana de creveti cu rosii

tocana-de-creveti-cu-rosiiTocana de creveti cu rosii

Daca va plac fructele de mare, atunci aceasta reteta o sa va incante. Este usoara, satioasa si usor de preparat.

Portii: 4

Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente:

1 ceapa mare, tocata

2 catei de usturoi tocati

2 linguri ulei de masline

Sare si piper

800 g rosii mici intregi

Putin zahar (un praf)

Busuioc proaspat tocat – cateva frunze, in functie de preferinte

500 g creveti decongelati, decojiti si spalati (eliminati si firul intestinal negru care se gaseste de-a lungul spatelui)

200 g paste fierte

Mod de preparare:

1. Prajeste ceapa si usturoiul intr-o lingura de ulei de masline, apoi adauga putina sare si piper. Adauga apoi rosiile si putin zahar si lasa-le la foc mic pentru inca 10 minute, apoi adauga busuiocul tocat.

2. Presara sare si piper peste creveti, apoi adauga o lingura de ulei de masline si gateste-i intr-o tigaie separata pentru 3 minute sau pana cand devin mai crocanti.

3. Amesteca rosiile cu crevetii si pastele fierte si asezoneaza cu frunze de busuioc.

Continut nutritiv per portie: Calorii 320, Grasimi 10g, Grasimi saturate 1g, Proteine 28g, Carbohidrati 30g, Fibre 4g, Colesterol 172 mg, Fier 6mg, Sodiu 574 mg, Calciu 142 mg.

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate