Tratamentul revoluționar al miopiei

0
82

Miopia pare a nu mai avea secrete, după zeci de ani în care ne-am obișnuit cu purtarea ochelarilor ce corectează vederea. Specialiștii însă au găsit soluția revoluționară de a trata miopia în adevăratul sens al cuvântului. Iată cum.

Miopia se traduce prin imposibilitatea distingerii clare a obiectelor aflate la distanță. În timp ce obiectele de aproape sunt percepute clar, persoanele cu miopie întâmpină dificultăți în ceea ce privește vederea la distanță.

Simptomele miopiei și debutul afecțiunii

Cel mai des, cu miopia te naști. Primele semne ale viciului de vedere apar la copii în primii ani de școală și se manifestă printr-un efort suplimentar de a ține pasul cu restul clasei. Pentru că un copil miop nu știe cum ar trebui să vadă normal, fiind obișnuit cu vederea sa, semnele care trebuie urmărite sunt:

  • Copilul tinde să privească la distanță încruntat, să micșoreze ochii care îi lăcrimează
  • Cască foarte des și se freacă la ochi
  • Își exprimă dorința de a sta într-o bancă mai în față
  • Simte nevoia de repaus în timpul zilei, din cauza efortului de a vedea mai clar.

Ce măsuri trebuie luate?

În primul rând, trebuie efectuată o evaluare de specialitate a vederii copilului. Un centru specializat vă poate informa cu privire la opțiunile disponibile pe piață, însă înaintea alegerii soluției optime este recomandată o informare corectă.

Până nu demult, miopia era tratată doar prin corectarea vederii. Astăzi, specialiștii au ajuns la concluzia că miopia se accentuează în mare parte în perioada de creștere. Fiind un viciu cauzat de forma imperfectă a globului ocular și a mecanismului de refracție din interiorul său, este evident că pe măsură ce copilul crește și problema se va accentua.

Așadar, se pune în discuție o soluție care să minimizeze pe cât posibil daunele provocate de progresia miopiei, printr-un set de acțiuni care poarta numele de managementul sau gestionarea miopiei.

Gestionarea miopiei

În mod ideal, miopia trebuie oprită din evoluție, sau încetinită. În același timp, copilul trebuie ajutat să vadă clar pentru o calitate a vieții acceptabilă.

Soluția care întrunește întocmai aceste condiții vine de la lentilele inteligente MiYOSMART, marca HOYA care împreună cu Universitatea Politehnică din Hong Kong au brevetat o tehnologie inovatoare – tehnologia D.I.M.S. (Defocus Incorporated Multiple Segments – segmente multiple încorporate de defocalizare).

Cu ajutorul acestei tehnologii, lentilele MiYOSMART conduc un proces de încetinire a progresiei miopiei, cu o rată de eficiență de până la 60%.

Mai mult, cercetările au arătat că în 21,5% din cazuri miopia este oprită definitiv din evoluție. (Studiul „Defocus Incorporated Multiple Segments (DIMS) spectacle lenses slow myopia progression: a 2-year randomized clinical trial” care îi are ca autori: Lam CSY, Tang WC, Tse DY, Lee RPK, Chun RKM, Hasegawa K, Qi H, Hatanaka T, To CH. a fost realizat de-a lungul a doi ani de zile și a fost publicat în British Journal of Ophthalmology în data de 29 Mai 2019.)

Practic, purtarea lentilelor MiYOSMART îndeplinește simultan corectarea vederii și încetinirea progresiei miopiei.

Cum putem proteja vederea în mod natural?

Există factori de risc de evitat în sănătatea vederii. Iată care sunt cele mai importante:

  • Evitarea unui timp îndelungat dedicat lucrului de aproape – scris, citit, lucrul cu obiecte de mici dimensiuni.
  • Limitarea timpului petrecut în fața ecranelor dispozitivelor electronice.

Referindu-ne la recomandările pe care medicii oftalmologi le adresează tuturor – cea mai importantă este aceea de a petrece minimum două ore pe zi în aer liber. Acest obicei aduce, desigur, beneficii pe mai multe planuri – exercițiul fizic, o mai bună oxigenare, asimilarea vitaminei D, iar în ceea ce privește vederea, îndeplinește nevoia ochilor care au nevoie de expunere la lumina naturală a soarelui.

De aceea, o rutină de viață sănătoasă contribuie semnificativ la menținerea sănătății vederii.

Despre HOYA

HOYA este prezentă în 52 de țări din lume unde s-a implicat atât în punerea pe piață de dispozitive medicale oftalmice de înaltă calitate, cât și în studii și cercetare, pentru a putea aduce inovația la punctul de întâlnire cu nevoia populației de a vedea clar.

În țara noastră, HOYA Lens România este prezentă din anul 2013, prin prezența în majoritatea centrelor de optică, prin programe de formare profesională și de actualizare continuă a profesioniștilor optometriști dar și prin programe de educație și conștientizare asupra prevenției și tratamentului miopiei.

Multumim pentru vot!
Informaţiile publicate de topfitness.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Aceste informatii sunt furnizate numai in scop informativ. Ele nu sunt destinate a fi si nu trebuie sa fie invocate ca sfaturi medicale. Este posibil ca aceste informatii sa nu se aplice fiecarui individ si inainte de a utiliza oricare dintre informatiile furnizate de site-ul Topfitness.ro ar trebui sa contactezi un medic specialist. Daca utilizezi oricare dintre informatiile furnizate de acest site, faci acest lucru pe proprie raspundere, fara dreptul de a face orice plangere impotriva Topfitness.ro, ca rezultat al informatiilor furnizate.

LASA UN MESAJ:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.