Verificați angajatorul în 3 pași simpli!

Angajatorii din România abia învață despre procesul de recrutare, care pune potențialul candidat pe picior de egalitate cu compania în negocieri. Acest lucru este evidențiat de campania zgomotoasă a portalului Rocket Jobs „Cum să scrii anunțuri mișto de angajare”. Ghidul este menit să ducă recrutarea la un nou nivel și să îi ajute pe cei care caută un loc de muncă nu numai să găsească un job, ci și să fie tratați ca o parte importantă și esențială a întregii proceduri. La urma urmei, firma este cea care vine cu o anumită ofertă pe care candidatul o poate accepta sau nu.

Direcția luată de către portalul de reclame poate aduce multe beneficii angajatorului, dar de obicei trebuie să aștepți efectele acestui tip de campanie socială. Până atunci, probabil că vei mai întâlni oferte neinteresante, incomplete, scrise dezinvolt cu informații laconice despre ce echipă formează compania și ce valori o ghidează în fiecare zi. Și această din urmă problemă este deosebit de importantă pentru a veni la serviciu cu o atitudine pozitivă și a avea satisfacție din efectele job-ului. Cum pot candidații să facă față căutării unui loc de muncă în ziua de astăzi? Cum să verifici angajatorul chiar înainte de a trece pragul companiei? Este posibil? Desigur, tot ce ai nevoie este…

Intră, citește, trage concluzii despre angajator

Doar acești 3 pași te despart de a-ți cunoaște angajatorul și tehnicile pe care le utilizează zilnic. Cum să o faci? Gândește-te cine îl cunoaște cel mai bine pe șeful? Și aici vorbim despre realități profesionale, nu despre un partener sau despre un animal de companie. 🙂 Aceștia sunt desigur subalternii lui. Oameni care lucrează cu el în fiecare zi, pe tot parcursul anului. Ei știu de cât de mult efort este nevoie pentru a pregăti o prezentare satisfăcătoare sau ce trucuri să facă pentru a pleca în vacanță la o întâlnire de vis.

Oricum, nu vei merge de jur împrejurul firmei de la birou la birou și să întrebi „cum este mediul de lucrul aici?”. La urma urmei, atunci când te hotărăști să obții un loc de muncă și-l obții, întreaga echipă își va aminti mult timp de tine cu o grimasă ciudată pe față. O poți face anonim, în siguranță, din confortul propriei case. Dacă dorești ia-ți și o ceașcă de ceai sau cafeaua preferată. Suntem cu toții pregătiți?

Accesează WorkorNot.ro

Acest portal conține o listă a tuturor firmelor care operează în România, defalcate pe orașe. Pe site vei găsi informații de bază despre companie (numele complet al angajatorului și adresa firmei) și anunțuri despre recrutare (actuale și arhivate). Fiecare angajator poate primi recenzii despre sine atât de la subalterni, cât și de la parteneri. Ele sunt pozitive, negative sau neutre. Important este că opiniile despre angajator sunt descriptive, așa că obținem o imagine mai completă a potențialei colaborări.

Citiți recenzii despre angajator

Când ești în căutarea unui loc de muncă și găsești deja un anunț care te-a interesat în ceea ce privește cuantumul remunerației, beneficii sau potențiala dezvoltare – știi unde să găsești confirmarea intuiției tale pozitive. Introdu numele firmei  în caseta de căutare Work or Not și… citiește mai departe. Poți învăța o multime de lucruri interesante din parerile despre angajator. Nu uita să nu vă oprești doar la un comentariu. Va strica întreaga imagine pentru tine. Dacă poți – citește tot ce scriu angajații despre angajator.

Trage propriile concluzii despre potențialul tău loc de muncă

Angajatorul are doar „negative”? Probabil că știi deja ce să faci… Cu toate acestea, dacă comentariile sunt variate – judecă singur dacă imaginea pe care o prezintă este ceea ce vrei să vezi în fiecare dimineață de lucru. Pentru unii, un șef ultra exigent va fi un coșmar de netrecut, pentru alții un cod vestimentar formal este inacceptabil. Prin urmare, evaluează dacă opiniile despre angajator conțin ceea ce este deosebit de important pentru tine la locul de muncă. O abordare individuală este deosebit de importantă aici, așa că acordă-ți atât timp cât aveți nevoie pentru a trage concluzii!

Prezintă-ți punctul de vedere!

În prezent nu ești în căutarea unui nou loc de muncă? Ajută-i pe alții și adaugă o părere despre angajatorul la care ai lucrat. Amintește-ți, îl scrii anonim, astfel încât să poți paria pe onestitate. Descrie atmosfera, evenimentele și natura organizației în conformitate cu faptele. Alege cuvintele pe care le consideri cele mai potrivite și respectuoase despre oamenii care alcătuiesc echipa. Astfel, îi vei ajuta pe candidații care caută un loc de muncă  și caută cel mai bun angajator pentru ei înșiși. Prezintă-ți acum punctul de vedere ( link )!

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate