Abdomen tare – mituri, greseli si sfaturi

abdomen tare

Un abdomen tare – o dorinta universala

Nu cred ca exista persoana, barbat sau femeie, care sa nu-si doreasca un abdomen tare, daca se poate si cu cateva “patratele”. Nu-i nimic rau in asta, doar ca, oricat efort am face, nu tine doar de noi. Si mai e ceva: in lupta noastra cu grasimea de pe abdomen, uitam ca avem mare nevoie si de un trunchi puternic, acesta fiind printre primele conditii pentru un abdomen tare si ferm.

Si facem efort, si facem exercitii…iar rezultatele intarzie de apara. De ce? Pentru ca circula foarte multe mituri despre cum obtii un abdomen tare, mituri care ne induc in eroare si ne determina sa facem un antrenament incorect si, automat, ineficient.

Mituri despre un abdomen tare

Prima si cea mai raspandita credinta este aceea ca, daca faci multe abdomene, vei capata in mod automat un abdomen six-pack. Gresit! Abdomenele nu iti garanteaza un astfel de rezultat, dovada fiind eficienta lor ce difera de la o persoana la alta. De ce? Pentru ca si genetica joaca un rol foarte important, dar si conformatia. Unele femei, spre exemplu, au burtica oricat ar fi de slabe, in timp ce altele mai plinute au un abdomen tare.

Secretul pentru un abdomen tare consta in pierderea grasimii corporale, nu doar in a face abdomene. Desigur, si acestea sunt foarte importante, dar poti avea un abdomen puternic indiferent daca este sau nu acoperit de un start de grasime. Din acest motiv, a fi vizibil nu este egal cu a fi puternic atunci cand vine vorba despre abdomen.

Daca iti doresti un abdomen tare si vizibil lucrat, nu trebuie sa pierzi din vedere si alte exercitii care iti intaresc trunchiul, in intregime. Spre exemplu, este deosebit de important sa-ti lucrezi muschii spatelui pentru a obtine rezultatul dorit, motiv pentru care un antrenament pentru abdomen este un antrenament aproape…complet.

Conditii pentru un abdomen tare

Muschii abdomenului ajuta trunchiul sa mentina o pozitie dreapta a corpului. De asemenea, muschii puternici ai spatelui previn accidentele ce pot surveni in timpul unui antrenament pentru abdomen. Cele doua parti ale corpului lucreaza impreuna, astfel incat orice ai face, fie ca mergi, te apleci, stai, ridici sau te intinzi implica atat muschii spatelui, cat si pe cei ai abdomenului. Daca nu ai un trunchi puternic, in intregime, un efort prea mare iti poate aduce neplaceri.

Muschiul traversus abdominis este deseori ignorant, dar este extreme de important pentru orice miscare, el avand rolul de a stabiliza si de a sustine coloana vertebrala. De cele mai multe ori, acesta este slabit la pacientii diagnosticati cu dureri cronice de spate.

Daca si tu suferi de astfel de dureri sau pur si simplu vrei sa mentii sanatatea coloanei vertebrale, iata un exercitiu eficient pentru stabilizare spinala: stai pe spate, cu genunchiul stang indoit si muschii abdominali si fesieri incordati. Ridica piciorul drept aproximativ 30 cm deasupra solului si mentine-l  in aceasta pozitie timp de 3 secunde, apoi executa aceeasi miscare cu cel stang. Repeta exercitiul de 10 ori pentru fiecare picior, iar pe masura ce evoluezi, incearca sa faci si miscari circulare cu piciorul ridicat.abdomen tare

Sfaturi pentru un abdomen tare

Pentru a obtine un abdomen tare si ferm, asa cum ai visat intotdeauna, trebuie sa ai grija sa faci si exercitii pentru muschii din partea inferioara a spatelui, dar si exercitii specializate pentru muschii importanti ai abdomenului. Un exercitiu trebuie repetat de 10-16 ori, iar antrenamentul complet trebuie efectuat de 3-4 ori pe saptamana, cu o zi de pauza intre 2 zile de exercitii. Ai grija, de asemenea, sa respecti o dieta saraca in calorii pentru a scapa de grasimea in exces. Multa bafta!

 

Multumim pentru vot!

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate