7 beneficii ale HIIT (High-Intensity Interval Training)

Sunt convinsa ca ai auzit si tu despre HIIT. In traducere, am putea sa-i spunem „antrenament de mare intensitate in intervale”, un tip de antrenament care combina perioade scurte de exercitii intense cu perioade scurte de pauza sau exercitii usoare. Se spune ca HIIT ar fi cea mai buna metoda de ardere a grasimilor si slabire, dar stiti de ce? Iata cateva beneficii pe care le are HIIT:

Ce beneficii are HIIT pentru cura ta de slabire

Creste capacitatea de ardere a grasimilor

In timpul exercitiilor, corpul nostru trece printr-o serie de reactii chimice care duc la schimbari din interior spre exterior. Cercetarile American Physiological Society au demonstrat ca un antrenament de 2 saptamani in sistem HIIT au dus la oxidarea acizilor grasi si au marit capacitatea corpului de a arde grasimi intr-un timp mai scurt.

Cresterea masei musculare

HIIT construieste masa musculara in timp ce arde grasimi. Comparativ cu antrenamentul de forta si rezistenta, HIIT are calitatea de a reduce mai repede tesutul adiopos si grasimea viscerala, desi ambele tipuri de exercitii duc la arderea unui numar aproximativ egal de calorii.

Stimuleaza hormonii „buni”

High Intensity Interval Training face mai mult decat sa arda calorii, ci imbunatateste intreaga activitate metabolica. Ca raspuns la antrenament, organismul trece printr-o serie de schimbari hormonale in urma carora hormonul de crestere si testosteronul cresc in cantitate.

Ajuta mai ales la topirea grasimii de pe abdomen

Este adevarat ca nu pot sa stabesti doar intr-o anumita parte a corpului, dar anumite exercitii actioneaza cu precadere asupra unui sectiuni. Schimbarile metabolice despre care vorbeam la inceput si care duc la pierderea grasimii au efecte mai ales asupra zonei abdominale. HIIT timp de 15 zile, de 3 ori pe saptamana a redus rezistenta la insulina, grasimea din jurul trunchiului si pe cea de pe picioare, comparativ cu exercitiile in regim stabil,conform unor studii ale International Journal of Obesiy.

Corpul lucreaza si dupa incheierea antrenamentului

In timpul antrenamentelor, organismul sufera o „deficienta de oxigen” si arde mai multe calorii pentru a repara muschii in incercarea de a ajunge la homeostaza. Pentru ca este un antrenament intens, iar cantitatea de oxigen este insuficienta, HIIT are efecte post-antrenament pentru ca mareste timpul in care organismul reuseste sa ajunga la homeostaza.

HIIT nu plictiseste

Varietatea exercitiilor si timpul scurt de antrenament nu vor avea niciodata acelasi efect de „plictiseala” pe care ilau exercitiile pe banda sau cele la aparate.

Nu ai nevoie de echipament special

Cei care sunt foarte ocupati, pot sa slabeasca fara sa ajunga la sala de sport. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti rezervi cateva minute, undeva intre 15-20, pentru a te dedica activitatii fizice.

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate