Dieta cu sucuri naturale? Mai gandeste-te o data!

dieta cu sucuri

Dieta cu sucuri naturale, o dieta periculoasa?

Dieta cu sucuri este considerata o dieta eficienta pentru detoxifierea rapida si naturala a organismului. Aceasta consta in consumul exclusiv de sucuri naturale de fructe sau legume pentru o perioada (chiar si 10-12 pahare pe zi), iar multe dintre vedetele internationale s-au laudat cu rezultate bune obtinute in urma acestei cure bogate in vitamine si minerale, dar cu un continut foarte mic de proteine, carbohidrati sau grasimi.

Si totusi, cat de sanatoasa este dieta cu sucuri si cine nu trebuie sa o urmeze nici macar pentru o perioada scurta?

Dieta cu sucuri: la ce riscuri te expui?

In primul rand, daca te incadrezi intr-una dintre urmatoarele categorii – femei gravide sau care alapteaza, copii si adolescenti, persoane care sufera de o boala grava, care urmeaza un tratament medicamentos, care au suferit o interventie chirurgicala recent, care au probleme cu glicemia, cu rinichii, cu ficatul, cu tensiunea arteriala sau sufera de diabet – ia-ti gandul de la dieta cu sucuri, oricat de sanatoase si naturale ar fi acestea!

In al doilea rand, trebuie sa stii ca sucurile naturale nu inlocuiesc consumul de apa, deci ai grija sa bei apa la temperatura camerei, sa nu iti suprasoliciti corpul din punct de vedere al miscarii si al exercitiilor fizice si sa nu aplici aceasta cura mai mult de 2-3 zile. Astfel de diete cu un continut extrem de mic de calorii te pot ajuta sa dai cateva kilograme jos, dar doar pentru o perioada scurta, pentru ca iti pot afecta serios metabolismul si, odata ce te vei opri, vei experimenta o pofta de zahar greu de potolit.

Si-ar mai fi ceva: dupa ce tragi linie, s-ar putea sa observi ca aportul caloric este aproape la fel de mare sau chiar il depaseste pe cel obtinut in urma unei diete echilibrate, nu pentru ca sucul de fructe si legume ar avea multe calorii, ci pentru ca organismul tau nu foloseste niciun fel de energie pentru a digera ceea ce ai consumat.

Dieta cu sucuri – puncte tari si puncte slabe

Dieta cu sucuri – beneficii:

– dieta cu sucuri este extraordinar de bogata in vitamine si minerale, in special in vitamina C (desi, atentie, sucurile de citrice nu sunt recomandate intr-o astfel de dieta) si sarace in carbohidrati si ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

– dieta cu sucuri contribuie semnificativ la regenerarea  si revitalizarea organismului, organismul distrugand si eliminand celulele si tesuturile bolnave sau deteriorate.

Dieta cu sucuri – riscuri:

– cea mai comuna problema a celor care tin o astfel de dieta cu sucuri este diareea care, in mod ironic, conduce rapid la deshidratare. De asemenea, nevoie de a urina foarte des poate deveni o problema suparatoare, in special in cursul noptii.

– pierderea in greutatea determinate de o dieta cu sucuri  nu este una de durata: aceasta se datoreaza, in principal, eliminarii apei din organism, iar kilogramele vor fi cel mai probabli puse la loc data ce te vei intoarce la mancarea solida;

– deoarece dieta cu sucuri naturale este saraca in carbohidarti, corpul tau va incepe sa arda din masa musculara pentru a produce energie;dieta cu sucuri

– o dieta cu sucuri nu ofera organismului nutrientii de care are nevoie, iar acest lucru poate conduce la probleme de tipul caderii excesive a parului, uscarea pielii din cauza lipsei acizilor grasi, aparitia eczemelor si a semnelor imbatranirii premature, probleme cu dintii (din cauza aciditatii mari a anumitor fructe sau legume), dureri de cap, miros neplacut al corpului sau al respiratiei si o accentuata lipsa de energie;

– ameteli, tensiune arteriala mica, senzatie de voma si chiar probleme cu rinichii – toate acestea pot fi cauzate si de prelungirea nejustificata a unei diete cu sucuri naturale.

Asadar, recomandarea specialistilor este sa bei cat mai multe sucuri naturale, dar sa incluzi in dieta ta zilnica si fructe si legume proaspete intregi si cereale si grasimi sanatoase, pentru a slabi sanatos si a-ti mentine silueta.

Tu ai incercat vreodata dieta cu sucuri? Daca da, ai experimentat astfel de neplaceri?

Multumim pentru vot!

2 Comments

  • eu am tinut aceasta dieta 7 zile dar am vorbit cu medicul de fam si iam zis de dieta mi>a dat si el o cura de vitamine dar nu va zic din momentul din care am luat vitaminele nu am mai putut tine dieta am slabit 7kg ziua si kg dar nu am mai pus nici un kg in plus mananc ca la inceput tot ce vine o sa o reincep dar fara vitamine ce sa va zic ma>m lasat de tigari si cafea in tipul diete este grea de tinut primele 3 zile este ok

  • Foarte bun articolul mai ales cand vine dintr-o sursa credibila cum este topfitness.ro Acelasi lucru incerc sa explic pe inutritie.ro. De ce sa bem sucuri naturale cand putem sa mancam fructele si legumele ca atare? Vom castiga timp (nu mai trebuie spalat storcatorul) si bani (nu mai aruncam pulpa). In plus, cresterea glicemiei este un factor foarte important de luat in seama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate