Creveti mediteraneeni cu paste

creveti-mediteraneeni-cu-paste

Creveti mediteraneeni cu paste

O reteta usoara, proaspata si plina de culoare pe care o poti transforma intr-o cina rapida. Special pentru cei care iubesc fructele de mare!

Portii: 4

Timp de preparare: 15 minute

Timp de gatire efectiva: 7 minute

Ingrediente

  • 2 lingurite ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 450 g creveti decorticati
  • 2 cani rosii pruna (lunguiete) tocate
  • ¼ ceasca busuioc
  • 1/3  ceasca masline kalamata (cele bej-violete) tocate
  • 2 linguri capere bine scurse
  • 50 g branza feta maruntita
  • 4 cani paste fierte

Mod de preparare:

1. Pune uleiul de masline la incalzit intr-o tigaie mare, la foc mediu spre puternic. Caleste usturoului pentru 30 de secunde.

2. Adauga crevetii in tava si caleste-i 1 minut.

3. Adauga rosiile, busuiocul, dand focul la mic si fierbe totul timp de 3 minute.

4. Se amesteca maslinele Kalamata, caperele si piperul negru.

5. Combina amestecul de creveti si pastele intr-un castron mare si amesteca bine. Adauga branza feta!

Pofta buna!

Continut nutritiv per portie: Calorii 424, Grasimi 9.7g (saturate 3.1g), Proteine 33.4g, Carbohidrati 49.7g, Fibre 3g, Colesterol 185mg, Fier 6 mg, Sodiu 562mg,  Calciu 163 mg.

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate