Alergarea in panta: 3 motive pentru a o include in antrenament

alergarea in panta

Alergarea in panta – beneficii mai mari decat iti inchipui

Alergarea in panta ar trebui sa fie inclusa in antrenamentul nostru cat mai des cu putinta, in special in sezonul cald, cand ne permitem sa alergam afara. Nu doar ca ne ajuta sa ardem un numar mai mare de calrorii intr-un timp mai scurt, dar creste semnificativ rezistanta si performanta sportiva, in special in cazul celor care adora exercitiile cardio.

Motive pentru care alergarea in panta creste puterea fizica si rezistenta:

Alergarea in panta solicita muschii picioarelor mult mai mult decat alergarea pe teren plat. Asadar, chiar daca este mai dificil, nu ocoli dealul din parc doar pentru ca te va  epuiza, ci depaseste-ti limitele, intrucat muschi mai puternici inseamna viteza mai mare de alergare, imbunatatirea metabolismului si o ardere mai intensa a caloriilor.

– Un alt aspect deosebit de important este acela ca, deoarece atunci cand alergam in panta picioarele ne obosesc mult mai usor, comutam involuntar o parte din efort asupra partii superioare a corpului, in special asupra bratelor, ceea ce se traduce intr-un trunchi mai puternic si o postura mai frumoasa. Bratele trebuie folosite si atunci cand alergam pe teren plat, fiind absolut necesar sa le miscam usor in fata si in spate, in niciun caz sa le mentinem rigide, in dreptul pieptului.

Descopera aici principalele reguli pentru a alerga coresct.

– Alergarea in panta ne ajuta si sa diminuam riscul de accidentare. Cum? Simpu: lucram mai intens muschii picioarelor, in special ai coapselor, si astfel scadem riscul de aparitie a „genunchiului alergatorului”, afectiune numita in limbajul de specialitate „tendinita rotuliana”, de care sufera multi alergatori, dar si alti sportivi, cum ar fi practicantii de baschet sau volei.

Alergarea in panta – Atentionari:

Daca te-am convins si esti gata sa nu lasi nicio panta sa-ti scape, trebuie insa sa te atentionez ca un astfel de efort poate fi periculos pentru o persoana care nu este obisnuita cu miscarea si cu sportul in general. Incepe usor, nu te forta, iar in curand niciun deal nu va mai fi o provocare pentru tine. 😉

Succes!

2.3/5 - (3 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate