Ce hrana sanatoasa e bine sa ai permanent in frigider

hrana sanatoasa

Hrana sanataosa la indemana = o silueta frumoasa

Sa fim sinceri: daca ne cumparam dulciuri si junk food, nu vor rezista mult in frigider pe principiul „doar putin in fiecare zi”. Greseala noastra majora este ca ne lasam condusi de impuls si, odata ajunsi in fata raftului, uitam de toate promisiunile cum ca „de maine tin cura” sau „de maine voi avea mai mare grija ce mananc”. Acest „maine” este mereu amanat, iar silueta perfecta pe care ne-o dorim ramane un vis aparent imposibil de indeplninit. Dar nu si daca tinem doar hrana sanatoasa in frigider!

Si nu ma refer doar la legume si fructe (desi acestea ar trebui sa reprezinte circa 80% din dieta ta zilnica si, asadar, ar trebui sa ocupe 80% din spatiul din frigider), ci la mai multe alimente care intra la categoria „hrana sanatoasa” si pe care trebuie sa le ai mereu aproape pentru a nu ceda tentatiilor periculoase si pentu a slabi mai usor.

 Ce fel de hrana sanatoasa e bine sa ai tot timpul in casa

– Oua: este adevarat, ouale consumate in exces sau la ore tarzii pot cauza probleme, dar acest lucru nu inseamna nici pe departe ca ouale nu reprezinta o hrana sanatoasa, din contra. Oul este alimentul complet prin definite, o sursa exceleneta de aminoacizi esentiali si proteine (in jur de 7g de proteine/ ou), vitaminele A, D, E, B9, B12,  fosfor, calciu, fier si zinc.

Mai mult, continand doar 80 calorii (aproximativ), oul stimuleaza eliberarea de glucagol, hormon care contribuie la arderea grasimii, in special a stratului adipos de pe abdomen. Un ou consumat dimineata reprezinta unul dintre cele mai eficiente trucuri pentru silueta.

– Seminte de chia: iata un adevarat secret pentru slabit! Semintele de chia sunt bogate in acizi grasi omega 3, calciu si fier si actioneaza ca un burete, absorbind zaharul si regland glicemia. De asemenea, acestea sunt surse minunate de fibre, ceea ce-ti va oferi o senzatie de satietate de lunga durata si va scadea pofta de dulce.

Totodata, semintele de chia regleaza colesterolul si contin antioxidanti din plin, pentru silueta si sanatate radianta!

– Iaurt: usor, sanatos, bogat in probiotice si calciu (cu un rol major in eliminarea stratului adipos), iaurtul simplu reprezinta o gustare sanatoasa la orice ora.  Atentie la cele cu indulcitori artificiali, zahar, conservati si alte „ adaosuri”.

– Fructe cu coaja tare: nuci, migdale, alune, caju si alte sortimente de fructe cu coaja lemnoasa nu doar ca sunt extrem de sanatoase, dar sunt excelente si pentru a slabi cu un efort mai mic, in ciuda faptului ca aproximativ 80% din numarul lor mare de calorii provine din cantitatea de grasimi continuta.  Cum? Simplu: mare parte din aceste grasimi sunt grasimi sanatoase, care contribuie la inlaturarea stratului adipos (in special abdominal) si sunt foarte satioase, motiv pentru care te vei opri inainte de a consuma prea multe.

O strategie eficienta este sa ai mereu la tine o punguta cu migdale, spre exemplu, iar atunci cand iti da tarcoale pofta de rontait sau o senzatie falsa de foame, sa iei cateva migdale. Te vei simti satura imediat! De asemenea, migdalele sunt bogate in vitamina B2, minunata pentru combaterea stresului, scaderea nivelului de cortizol si prevenirea mancatului emotional.

– Humus: humusul este o sursa minunata de proteine si acizi grasi esentiali, vitamina B6, acid folic, magneziu sau mangan, dar motivul pentru care te poate ajuta sa slabesti este acela ca ofera un strop in plus de savoare legumelor.

Orice leguma cruda merge de minune cu hummus, de la ardei grasi, la castraveti, rosii sau salata verde, iar cateva lingurite de humus te vor ajuta sa cresti consumul zilnic de legume si sa ai o alimentatie mai sanatoasa si mai dietetica. Poti proceda la fel si cu parmezan, a carui consistenta te va impiedica sa consumi prea mult, dar care va face legumele, sub orice forma, de 10 ori mai delicioase!

Hrana sanatoasa, slabire mai usoara

Despre fructe si legume nu mai e cazul sa discutam, acestea trebuie sa se regaseasca in dieta ta zilnica, fiind prin definitie hrana sanatoasa pentru trup si minte.

Tu ce alte alimente ai mai include in lista noastra?

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate