5 intrebari pe care trebuie sa ti le puna un antrenor de fitness

antrenor de fitness

Antrenor de fitness sau cel mai bun prieten din sala

Daca, in sfarsit, te-ai decis sa faci un pas important catre o viata mai sanatoasa si mai fericita printr-un abonament de fitness, trebuie sa stii ca ajutorul unui antrenor de fitness este o adevarata comoara, mai ales daca esti la inceput. Sfaturile lui pot face diferenta dintre o reusita intr-un timp relativ scurt si un chin indelungat, fara rezultate.

 

Un alt lucru pe care trebuie sa il stii este ca un antrenor de fitness bun va sta putin de vorba cu tine inainte de inceperea antrenamentului si se va interesa de istoricul tau medical si de obiectivele tale, pentru a-ti croi programul de antrenament in consecinta.

Iata, asadar, ce trebuie sa te intrebe antrenorul personal la prima intalnire:

5 lucruri pe care un antrenor de fitness trebuie sa le stie despre tine

1.Ce probleme de sanatate ai si ai avut pana in prezent?

De la afectiuni cardiovasculare, pana la interventii chirurgicale, hipertensiune, colesterol mare, dureri articulare, diabet, afectiuni respiratorii, toate acestea trebuie sa fie impartasite antrenorului de fitness inainte de inceperea exercitiilor fizice. De asemenea, viciile (cum ar fi fumatul sau consumul de alcool), chiar si problemele emotionale trebuie discutate pentru a preveni aparitia unor neplaceri usor de evitat.

Nu trebuie sa-ti fie teama sa discuti cu antrenorul personal, din contra! El se afla acolo pentru a te ajuta si succesul tau este automat si succesul lui.

2. Care este pulsul tau?

Pulsul in repaus trebuie verificat periodic, intrucat acesta poate indica afectiuni de care de multe ori nu suntem constienti. Masoara-ti pulsul la incheietura mainii, in interiorul cotului sau in partea laterala a gatului, cel mai simplu timp de 30 secunde, apoi inmulteste cu 2 pentru a afla numarul de batai pe minut.

Pentru adulti, ritmul cardiac normal se incadreaza in 60 si 100 batai pe minut. In functie de acesta, un antrenor de fitness iti poate recomanda anumite exercitii sau o anumita intensitatea a antrenamentului, insa daca pulsul este foarte mare, el este indreptatit sa refuze sa te antreneze inainte de a-ti face un control medical.

3. Care este obiectivul tau?

Poate iti doresti tonifierea corpului si imbunatatirea starii de sanatate sau poate vrei cu disperare sa scapi de surplusul de grasime de pe abdomen. Oricare ar fi motivul pentru care ai prins curaj si ai pasit in sala de fitness, antrenorul tau trebuie sa il cunoasca, din 2 motive:

– pentru a-ti construi antrenamentul astfel incat sa poti obtine cele mai bune rezultate in cel mai scurt timp;

– pentru a te ajuta sa ai asteptari realiste, informandu-te asupra efortului pe care va trebui sa il depui si asupra perioadei de timp necesare pentru a observa primele rezultate. Daca pornesti pe acest drum cu gandul ca in 10 zile vei arata exact asa cum iti doresti, este foarte posibil sa fii dezamagit si sa renunti, alegand alternative mai usoare (cum ar fi pastilele de slabit sau dietele “minune”) si, desigur, ineficiente.

4. Care sunt obiceiurile tale alimentare?

Numarul aproximatriv de calorii pe care il consumi zilnic, tipurile de alimente care constituie cea mai mare parte a dietei tale, orele la care iei masa si ce suplimente consumi – toate aceste informatii pot fi de real ajutor pentru un antrenor de fitness atunci cand iti ofera sfaturi pentru a-ti atinge obiectivul, indiferent ca acesta este scaderea in greutate, cresterea in masa musculara sau mentinerea siluetei.

5. Cata miscare faci zilnic?

Altfel va arata antrenamentul tau daca iesi sa alergi in parc o doata sau de doua ori pe saptamana decat daca singura miscare pe care o faci este drumul de la scara blocului pana la masina si invers.

Un antrenor de fitness bun te va intreba care este conditia ta fizica pentru a nu-ti forta organismul, dar si pentru a nu transforma experienta la sala in una plictisitoare. Iar tu trebuie sa raspunzi cu sinceritate. Si ce daca stilul tau de viata a fost pana acum unul sedentar? Te-ai hotarat sa-l schimbi, iar pentru acest lucru meriti admiratia tuturor, in special a celor care inca isi plang de mila in fata oglinzii fara a lua nicio masura.

Clientul – “cartea de vizita” a unui antrenor de fitness

De un lucru poti fi sigur: rezultatele tale sunt la fel de importante pentru antrenorul personal, ca si pentru tine. Amandoi trebuie sa faceti o echipa puternica pentru a ajunge mai repede la obiectivul stabilitt, iar lupta ta este si lupta lui.

Tu esti multumit(a) de antrenorul tau personal?

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate