Burger vegetal cu chiftea din fasole, fulgi de ovaz si rosii

burger-vegetal-cu-chiftea-din-fasoleBurger vegetal cu chiftea din fasole, fulgi de ovaz si rosii

Ce spui de aceasta combinatie? Snitel din fasole, mozzarella si rosii? O adevarata reteta italieneasca de burger, pe care o poti prepara foarte rapid.

Portii: 6

Timp de preparare: 30 minute

Ingrediente pentru chiftea:

450 g fasole alba de la conserva sau fiarta si scursa

100 g ciuperci tocate

100 fulgi de ovaz

2 catei usturoi

Cateva frunze de busuioc tocate (in functie de preferinte)

Un varf de lingurita sare

1 ou

2 rosii de marime medie

2 linguri ulei de masline

Ingrediente pentru burger:

6 chifle din faina integrala

2 rosii taiate felii

6 fruze de busuioc

6 felii de mozzarella

Mod de preparare:

1. Da prin blender (impreuna) urmatoarele ingrediente: fasolea, ciupercile, fulgii de ovaz, busuiocul tocat, oul si sarea. Trebuie sa obtii un piure ceva mai gros decat hummus-ul.

2. Adauga peste rosiile tocate.

3. Pune o tigaie la foc mediu si pune la incins 1 lingura de ulei de masline.

4. Foloseste o lingura mare si fa chiftele din amestecul obtinut direct in tigaie. Pune 3 chiftele in tigaie si modeleaza-le cu lingura.

5. Gateste-le timp de 5 minute sau pana cand capata o culoare mai inchisa, apoi intorce-le pe cealalta parte pentru inca 5 minute. Adauga celelalte 3 chifltele si procedeaza la fel.

6. Pentru prepararea burgerului foloseste: chifteluta, o fruza de busuioc, 2 felii de rosii si mozzarella (optional).

Continut nutritiv per portie (cu tot cu mozzarella): Calorii 378, Grasimi 14g, Grasimi saturate 4,5g, Colesterol 43 mg, Sodiu 435 mg, Carbohidrati 46,4g (Fibre dietetice 8,6g, Zaharuri 5,8g), Proteine 19,5g;

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate