Cartofi la cuptor cu parmezan

 

cartofi la cuptor cu parmezan

Daca iti plac cartofii pai dar, in acelasi timp, iti doresti sa-ti mentii corpul suplu, incearca alternativa: cartofi la cuptor cu parmezan, o varianta sanatoasa, cu mai putine calorii si la fel de gustoasa.

Timp total: 35 minute

Preparare: 15 minute

Gatire: 20 minute

Numar de portii: 6-8

Ingrediente cartofi la cuptor cu parmezan:

  • 5 cartofi;
  • 1/4 cana ulei de masline extravirgin;
  • sare si piper negru macinat;
  • 1/2 cana de parmezan ras;
Mod de preparare cartofi la cuptor cu parmezan
  1. Cuptorul se incalzeste la 200 de grade.
  2. Se curata cartofii si se taie betisoare, nu foarte subtiri, ca pentru cartofi pai.
  3. Cartofii taiati se fierb in apa cu sare, pana cand sunt aproape facuti.
  4. Se scurg de apa si se asaza intr-un bol. Se adauga uleiul de masline, o lingura de sare si o jumatate de lingurita de piper negru.
  5. Cartofii se asaza intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.
  6. Cand cartofii s-au rumenit, se adauga parmezanul ras si se mai lasa la copt 7 minute.

Pofta mare! 🙂

Sursa: foodnetwork.com

3/5 - (3 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate