Chipsuri din mamaliga cu masline si cimbru

chipsuri de mamaliga

Chipsuri din mamaliga cu masline si cimbru

Se stie: mamaliga poate avea, in functie de consistenta, si pana la de 4 ori mai putine calorii decat painea, iar pe deasupra este foarte sanatoasa si bogata in vitaminele A, B, C, D, potasiu si magneziu.

Asadar, ce-ar fi sa o folosim pentru a prepara o gustare cu adevarat speciala?

Portii: 6

Timp de pregatire: 30 minute

Ingrediente:

2 cani de supa de pui strecurata

3 sferturi de cana de malai

1/3 cana masline (kalamata)

2 linguri de cimbru proaspat

¼ cana de parmezan ras

Mod de preparare:

1. Prepara mamaliga folosind, in loc de apa, supa de pui strecurata pentru un plus de savoare.

2. Pregateste o tava cu foaie de copt. Cand mamaliga este gata, amesteca-o cu bucatele de masline, cimbru si parmezan (+condimente dupa gust). Las-o sa se raceasca, apoi modeleaz-o formele lunguiete si aseaza-le in tava.

3. Pune tava acoperita la frigider pentru aproximativ 2 ore.

4. Incalzeste cuptorul la 180°C si pune „chipsurile” la cuptor 15-20 minute, in functie de cat de crocante le vrei.

Pofta buna!

Continut nutritiv per portie: Calorii 80, Grasimi 1.5g (Saturate 0.8g), Carbohidrati 11g, Fibre 0.5g, Proteine 3.5g.

5/5 - (1 vote)

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate