Chipsuri din mamaliga cu masline si cimbru
Se stie: mamaliga poate avea, in functie de consistenta, si pana la de 4 ori mai putine calorii decat painea, iar pe deasupra este foarte sanatoasa si bogata in vitaminele A, B, C, D, potasiu si magneziu.
Asadar, ce-ar fi sa o folosim pentru a prepara o gustare cu adevarat speciala?
Portii: 6
Timp de pregatire: 30 minute
Ingrediente:
2 cani de supa de pui strecurata
3 sferturi de cana de malai
1/3 cana masline (kalamata)
2 linguri de cimbru proaspat
¼ cana de parmezan ras
Mod de preparare:
1. Prepara mamaliga folosind, in loc de apa, supa de pui strecurata pentru un plus de savoare.
2. Pregateste o tava cu foaie de copt. Cand mamaliga este gata, amesteca-o cu bucatele de masline, cimbru si parmezan (+condimente dupa gust). Las-o sa se raceasca, apoi modeleaz-o formele lunguiete si aseaza-le in tava.
3. Pune tava acoperita la frigider pentru aproximativ 2 ore.
4. Incalzeste cuptorul la 180°C si pune „chipsurile” la cuptor 15-20 minute, in functie de cat de crocante le vrei.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 80, Grasimi 1.5g (Saturate 0.8g), Carbohidrati 11g, Fibre 0.5g, Proteine 3.5g.
sunt foarte gustoase, eu prepar ceva asemanator, insa le pun in forme de briose 🙂
O idee foarte buna, Maria. Multumim! 🙂