Cum să previi accidentările din timpul antrenamentelor cu ajutorul unui aparat de masaj?

0
240

Chiar și cei mai buni sportivi se pot accidenta în timpul unui antrenament fizic, indiferent de experiența lor. Cele mai comune motive pentru care se întâmplă acest lucru este nerespectarea tehnicii corecte de executare a exercițiilor fizice, utilizarea unui număr prea mare de greutăți, omiterea încălzirii atât înainte cât și după antrenament, concentrarea insuficientă.

Accidentările din timpul antrenamentelor fizice pot fi din cele mai diverse, dar, în general, ele afectează zona lombară, umerii, coatele sau genunchii.

În cazul zonei lombare de exemplu, solicitarea exagerată a mușchilor care susțin coloana vertebrală sau ridicarea unor greutăți disproporționate, printr-o tehnică necorespunzătoare de ridicare a halterelor pot provoca deplasarea discurilor intervertebrale sau chiar fracturarea coloanei vertebrale. De asemenea, o altă problemă des întâlnită este fracturarea unei vertebre, afecțiune denumită și spondiloză.

La nivelul umerilor pe de altă parte, pot apărea luxații din cauza smucirii ganterei sau ridicarea unor greutăți prea mari, inflamarea bursei seroase atunci când se execută în mod exagerat o mișcare care pune presiune pe o anumită zonă articulară și supraîncărcarea mușchilor.

Coatele și genunchii pot suferi leziuni de ligament, întinderi de mușchi sau chiar rupturi de cartilaj dacă brațele sau picioarele sunt smucite brusc în timpul antrenamentului cu greutăți.

Cel mai practic mod de prevenire a accidentărilor din timpul antrenamentelor fizice

Cum să previi accidentările din timpul antrenamentelor cu ajutorul unui aparat de masaj? 4

Așa cum am menționat și în rândurile de mai sus încălzirea este absolut esențială pentru un antrenament eficient și lipsit de riscuri. Dar pe lângă exercițiile obișnuite de încălzire, pentru cele mai bune rezultate, se poate folosi și revoluționarul aparat de vibromasaj Theragun.

Theragun este un dispozitiv care activează musculatura și te ajută să te energizezi zi de zi. Atunci când ai febră musculară, sau când mușchii te dor din cauza unei accidentări din timpul antrenamentelor fizice, acest aparat ajută la ameliorarea durerii, la grăbirea recuperării, dar și la sporirea performanțelor. Prin mișcările pe care le execută asupra corpului, el îndepărtează stresul, spasmele și nodurile relaxând musculatura.

Pentru cei care vor să investească într-un astfel de dispozitiv, Dumitru Butilcă, fondatorul Dimi Fitness, precum și Claudiu Man, cofondator Kinetomed și profesor al unor cursuri de kinetoterapie susținute în cadrul Dimi Fitness, recomandă Theragun Pro, cel mai performant dispozitiv de terapie percutivă disponibil la ora actuală pe piață.

Cu toate că este incredibil de silențios, Theragun Pro se remarcă printr-o putere de neegalat datorită motorului său inteligent construit. Pe lângă forță brută, acest dispozitiv oferă utilizatorilor săi și tehnologie de ultimă oră prin posibilitatea de conectare la alte aparate prin Bluetooth, ecranul său OLD și aplicația prin care poate fi controlat. În timpul funcționării, el furnizează până la 27 de kg de forță fără oprire pentru o durată de 150 de minute.

În România o întreagă colecție de aparate Theragun poate fi cumpărată de pe site-ul dimifitness.ro, o companie cu peste 10 ani de experiență în domeniul Functional Training. Doar aici, cei interesați de fitness, dar și de un stil de viață sănătos și lipsit de dureri musculare pot cumpăra de pe dimifitness.ro aparatul Theragun care li se potrivește.

Sursa foto: dimifitness.ro

Multumim pentru vot!
Informaţiile publicate de topfitness.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Aceste informatii sunt furnizate numai in scop informativ. Ele nu sunt destinate a fi si nu trebuie sa fie invocate ca sfaturi medicale. Este posibil ca aceste informatii sa nu se aplice fiecarui individ si inainte de a utiliza oricare dintre informatiile furnizate de site-ul Topfitness.ro ar trebui sa contactezi un medic specialist. Daca utilizezi oricare dintre informatiile furnizate de acest site, faci acest lucru pe proprie raspundere, fara dreptul de a face orice plangere impotriva Topfitness.ro, ca rezultat al informatiilor furnizate.

LASA UN MESAJ:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.