Trucuri care te ajuta sa slabesti, chiar daca ai peste 30 de ani

cum-sa-slabesti-daca-ai-peste-30Femeia este intr-o continua lupta pentru a se mentine frumoasa. Si pentru ca varsta aduce cu sine schimbari in ceea ce priveste aspectul fizic, trebuie sa tinem cont si de regimul alimentar, dar mai ales de cata miscare facem. Odata cu inaintarea in varsta, metabolismul devine mai lenes. Daca ai redus aportul caloric la 1700 de calorii pe zi, dar tot nu slabesti, s-ar putea sa fie tocmai din cauza ca sunt prea putine. In orice caz, numarul de calorii consumate la 30 de ani nu trebuie sa la fel ca cel de la 20. In general, consumi aprox. 50 de calorii mai putin, in stare de repaus.

Cum sa slabesti, chiar daca ai peste 30 de ani

Femeile pierd 1% din masa musculara in fiecare an odata ce au trecut de varsta de 30 de ani. Timpul este marea problema. Copiii, familia, faptul ca trebuie sa gatesti pentru toata lumea si nu numai pentru tine, toate acestea devin impedimente majore in demersul pentru slabit. Din fericire, exista si solutii:

Consuma mai multe proteine

Este important sa-ti tii organsimul in alerta, mai ales daca ai inceput sa faci sport. Proteina va accelerea metabolismul, dar va ajuta si la construirea masei musculare. In plus, te va tine departe de frigider pentru o buna bucata de timp. Incearca urmatoarele alimente: unt de arahide, branza cu continut scazut de grasimi sau iaurt. Proteinele provenite din peste sau soia ajuta la buna functionare a rinichilor si regleaza nivelul insulinei, deci controleaza apetitul si incetineste rata la care carbohidratii sunt transformati in grasime. Proteinele ar trebui sa cumuleze 25% din totalul de calorii zilnice, o cantiate mai mare ducand la blocarea capacitatii organismului de a absorbi calciul si alte substante nutritive.

Asigura necesarul de calciu

Calciu este foarte important acum, oasele incep sa devina fragile, iar riscul aparitiei osteoporozei creste. Ia cel putin 500 mg de calciu pe zi.

Antreneaza-te intens

Odata ce ai trecut de varsta de 30 de ani, cele 30 de minute de miscare zilnica s-ar putea sa nu mai fie suficiente. Ai nevoie de cel putin 40 de minute pentru a te simti in forma. De asemenea, incearca antrenamente mult mai intese, in intervale – care sa alterneze exercitii usoare cu exercitii grele. Acorda o atentie deosebita zonei abdominale, mai ales dupa ce nasti. Exercitiile de tip Pillates te pot ajuta sa-ti recapeti elasticitatea.

Scapa de stress!

Odata ce cresc asteptarile, cresc si cererile, dar si nivelul de stres. Problemele hormonale cauzeaza dezechilibre care afecteaza si greutatea. Eliberearea de cortizol, spre exemplu, poate sa te impinga sa consumi mai multa mancare. Incearca sa scapi de simptomele cauzate de stres facand aerobic, bai fierbinti si consumand ceaiuri din plante, care sa te calmeze.

Sfat: incearca sa micsorezi portia pentru fiecare masa. Intotdeuna vei avea tendinta sa mananci tot din farfurie!

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate