Desert sanatos – Inghetata de proteine si migdale

Desert sanatos, desert delicios

Cui nu-i plac dulciurile? Nu cred că există om pe lumea asta căruia să nu-i surâdă ideea unui desert delicios. Iar cine spune că nu-i așa, minte sau se numește Jason Feifer, omul lipsit de gust la propriu: orice ar mânca, ciocolată, brânză sau chorizo, nu poate face distincția.

Nevoia de dulce ține de fiziologie. Problema este că majoritatea produselor dulci nu sunt sănătoase. Conțin tot felul de ingrediente pe care se pare că trebuie să le eviți (zahăr, mult zahăr, grăsimi). Deși un desert ocazional face parte dintr-o dietă sănătoasă, prea mult dulce dăunează sănătății și siluetei. Majoritatea oamenilor urmează una dintre cele două căi:

  1. Mănâncă dulciuri și nu le pasă cum arată sau fac mai multă mișcare.
  2. Se abțin de la dulciuri și tânjesc după mâncare nesănătoasă.

Niciuna dintre variante nu pare în regulă. Din fericire, există și a treia: înghețata pe bază de proteine („desert sănătos”). Este ușor de preparat, are gust bun și cel mai bun lucru, poate fi inclusă în orice dietă.
Desert sanatos - Inghetata de proteine si migdale 3

Desert sanatos: inghetata pe baza de proteine

Înghețata pe bază de proteine este făcută din pudră de proteine, unt de migdale și lapte de migdale.

Ingrediente (cantitățile variază în funcție de câte calorii vrei să consumi):

– 1,2 spatule de pudră de proteine;

– 1,2 linguri de unt de migdale;

– 30-100 grame de lapte de migdale.

Mod de preparare:

Se pune untul de migdale într-un bol și se adaugă pudra de proteine. Se amestecă încet în laptele de migdale, apoi se adaugă pudra de proteine și untul de migdale, după care se amestecă toate ingredientele, până se obține o substanță asemănătoare cu budinca. Se poate mânca și sub această formă, de budincă de proteine. Sau o poți așeza în freezer timp de 30-45 de minute, pentru a căpăta consistență de înghețată.

Bonus:

După preferință, poți orna înghețata cu mai multe tipuri de garnituri: banane feliate, pudră de cacao, nuci sfărâmate pentru a-i da o textură crocantă sau un bulgăre de frișcă. Cu siguranță nu vei fi dezamăgit/ă!

Poftă bună!

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate