Detoxifierea colonului: ce procedee exista?

detoxifierea-colonuluiDetoxifierea colonului este o pratica destul de invechita, desi a devenit populara mai ales in ultimii ani. In SUA se practica mai ales prin anii ’20-’30, dar „radacinile” sale provin din Grecia Antica. Astazi exista ceaiuri, suplimente, metode de irigare ale colonului, etc.

Intrebarea care se pune insa este: cat de necesara este detoxifierea colonului si cat de sigura este pentru sanatatea ta? Studiile de pana acum sunt destul de putine, dar am adunat o serie de informatii care v-ar putea ajuta sa aflati mai multe despre aceasta practica.

Ce inseamna detoxifierea colonului?

Exista doua metode principale folosite in acest scop. Una dintre ele presupune consumul de suplimente si alte produse care au acelasi scop, iar cealalta curatarea colonului prin irigare si este efectuata de catre un terapeut.

Curatarea colonului cu suplimente sub forma de pudra sau lichid

Exista si aici doua tipuri: pe cale orala si prin rect. Ambele metode urmaresc insa acelasi rezultat: curatarea colonului de toate reziduurile. Puteti gasi astfel de produse in farmacii sau pe internet si includ: clisme, laxative, ceaiuri din plante, enzime, magneziu.

Detoxifierea colonului prin irigare.  Prima masina de acest tip este veche de 100 de ani, iar procedeul este asemanator clismei numai ca implica mai multa apa si mai putin miros neplacut si disconfort. Functioneaza in felul urmator: tu stai intins, iar o pompa cu presiune joasa pompeaza apa in rect. Dupa ce apa ajunge in colon, terapeutul urmeaza sa te maseze la nivelul abdomenului. Vei elimina totul ca si cum ai avea un scaun obisnuit. Procesul poate fi repetat timp de o ora.

De asemenea, terapeutul poate varia temperatura apei si presiunea si poate combina apa cu alte enzime precum ierburi speciale, ceaiuri, etc.

De ce avem nevoie de detoxifierea colonului?

Una dintre teoriile care stau in spatele acestei practici este ca in interiorul colonului se dezvolta un mucus, cauzat de consumul de carne si alte tipuri de alimente, care produce toxine ce intra in circulatia sangelui si afecteaza sanatatea organismului. Aceste toxine produc o serie de simptome precum: oboseala, dureri de cap, cresterea in greutate, energie scazuta, etc.

Conform studiilor, ideea absorbtiei toxinelor in organism are sens daca e sa ne gandim la supozitoarele care resusesc sa vindece diferite afectiuni, inclusiv durerile menstruale.

Daca detoxifierea colonului nu da rezultate, s-ar putea sa aiba mai putin de-a face cu toxinele si sa fie o cauza a sistemului nervos.

5/5 - (2 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate