In cat timp poti sa transformi fitnessul intr-un obicei

In cat timp poti sa transformi fitnessul intr-un obicei 1

dureaza 21 de zile sa-ti formezi un obicei.

Este o afirmatie celebra, de care probabil ai mai auzit pana acum. Se pare ca isi are originea in Psiho-cibernetica, carte de dezvoltare personala scrisa de Maxwell Maltz in 1960 si care a fost vanduta in 30 de milioane de copii.

Chirurg plastic de meserie, Maxwell a observat in randul pacientilor sai un anumit tipar. In urma operatiilor estetice, acestia se obisnuiau cu noua lor infatisare in 21 de zile. Similar, pacientii care isi pierdeau un membru experimentau durerea sau senzatia membrului fantoma timp de 21 de zile.

Maxwell Maltz a mers mai departe si a testat daca observatia este valabila inclusiv pentru sine insusi. A descoperit ca si pentru el a durat tot 21 de zile pentru a-si forma un obicei nou.

Acestea, precum si alte fenomene observate frecvent, arata ca este nevoie de minimum 21 de zile pentru o imagine mentala veche sa se dizolve si alta sa se formeze.

Din observatiile lui Maxwell Maltz s-a tras concluzia ca iti poti forma un obicei in 21 de zile. Observatia a avut o influenta decisiva asupra literaturii motivationale si unor autori celebri ai genului, precum Zig Ziglar, Brian Tracy etc.

Aceasta este dovada vie a faptul ca un singur cuvant poate schimba totul. Pe masura ce informatia s-a raspandit, se pare ca s-a si scurtat, iar cuvantul minimum a fost exclus in totalitate. Astfel, de multa vreme incoace se crede ca dureaza, simplu, 21 de zile sa-ti formezi un nou obicei. 

Daca un numar suficient de mare de oameni spun acelasi lucru de suficiente ori, indiferent ca informatia este corecta sau nu, se va transforma intr-un adevar universal valabil.

Afirmatia facuta de Maxwell Maltz este bazata pe observatie si nu are in spate o dovada stiintifica. Asadar, cat dureaza, de fapt sa-ti formezi un obicei nou?

Citeste continuarea Cat timp dureaza sa-ti formezi sau sa renunti la un obicei?

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate