5 idei delicioase de fructe si legume la gratar

2
1072
legume la gratar

legume la gratar

Fructe si legume la gratar – rapid, usor, delicios!

Vara frigiderul nostru trebuie sa fie cat mai colorat cu putinta si cat mai bogat in arome naturale. Ma refer, desigur, la bogatia de fructe si legume din piete, surse minunate de minerale, vitamine, fibre si antioxidanti care trebuie sa constituie cel putin 80% din dieta noastra. Iar daca ne plictisim de salate de tot felul, mai exista o alternativa: fructe si legume la gratar!

Fructe si legume la gratar, rumenite si dietetice

Nu doar vanata, rosia si dovlecelul se pot face la gratar, ci… cam orice ne dorim. Iata ce iti propun eu si te asigur ca, daca vei incerca, vei repeta acest „experiment culinar”.

– Mere

Crude, coapte sau… la gratar! Le poti aseza pe zabrelele incinse ca atare, sau le poti „ornamenta” cu putina scortisoara, stafide sau zeama de lamaie. Merele reprezinta unul dintre cele mai eficiente si la indemana alimente pentru cei care isi doresc sa slabeasca repede si sanatos, accelerand arderea grasimii si instaland rapid senzatia de satietate, subiect despre care poti citi mai multe aici.

– Kale

Daca nu consumi prea des aceasta leguma, ar trebui sa incepi de astazi. Sursa excelenta de vitamina A, C si K, luteina si zeaxantina, kale reduce riscul de cancer si boli cardiovasculare si protejeaza sanatatea ochilor, imbunatatind vederea si prevenind degenerescenta maculara.

Iar cand sunt asezate  pe gratar (pe o foaie de copt, nu direct), aceste frunze elibereaza o cantitate si mai mare de vitamina K, si o poti savura cu un strop de piper sau ulei de masline. La fel poti proceda si cu laptucile, caldura accentuand savoarea acestora, in special daca le stropesti cu putin ulei de masline.

– Naut

Nautul esste foarte bogat in fibre si proteine si are un indice glicemic mic, motiv pentru care este recomandat in curele de slabire. Mai mult, acesta scade colesterolul rau – LDL si este bogat in triptofan, ajutandu-ne sa dormim mai bine si contribuind la indepartarea stresului.

Clateste bine o cana de naut, adauga putin ulei de masline, usturoi, sare si piepr si aseaza totul intr-o tavita, pe gratar. Delicios!legume la gratar

– Avocado

Nu cred ca exista articol referitor la sursele de grasimi sanatoase care trebuie sa se regaseasca in dieta noastra, care sa nu includa avocado, aceasta minune a naturii, bogata in potasiu, vitamina E, acid folic si multe alte vitamine si minerale. In plus, avocado contribuie la indepartarea mai usoara a stratului adipos de pe abdomen, asadar de ce sa nu inlocuiesti micii cu cateva feliute de avocado?

Curata fructul bine si taie-l pe jumatate, apoi unge-l cu putin ulei de masline sau zeama de lamaie si pune-l pe gratar. Simplu!

– Banane

Sunt sigura ca putini se gandesc la banane atunci cand vine vorba despre fructe si legume la gratar. Si totusi… gustul este peste asteptari!

Curata cateva banane, taie-le in jumatate pe lung si aseaza-le pe gratar. Apoi le poti servi cu putin unt de arahide sau fulgi de ciocolata neagra. Trebuie sa incerci!

Fructe si legume la gratar, pe alese

Iar lista de fructe si legume care au un gust excelent la gratar nu trebuie sa se opreasca aici, caci imaginatia nu are limite.

Iar daca mai ai si alte idei de acest tip, le asteptam cu nerabdare in rubrica de comentarii.

Pofta buna!

Ti-a placut?

Informaţiile publicate de topfitness.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Aceste informatii sunt furnizate numai in scop informativ. Ele nu sunt destinate a fi si nu trebuie sa fie invocate ca sfaturi medicale. Este posibil ca aceste informatii sa nu se aplice fiecarui individ si inainte de a utiliza oricare dintre informatiile furnizate de site-ul Topfitness.ro ar trebui sa contactezi un medic specialist. Daca utilizezi oricare dintre informatiile furnizate de acest site, faci acest lucru pe proprie raspundere, fara dreptul de a face orice plangere impotriva Topfitness.ro, ca rezultat al informatiilor furnizate.

2 COMENTARII

  1. ca idee, uleiul de masline este extraordinar crud, dar pus pe gratar sau prajit, oricum l-ai procesa termic, devine mai nociv decat uleiul de floarea-soarelui procesat termic… deci, poate ar trebui sa nu prea ungeti cu ulei de masline toate legumele de mai sus care vor ajunge pe gratar… sau macar folositi ulei de floarea-soarelui…

LASA UN MESAJ:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.