Mamaliguta cu sos de anghinare, ceapa caramelizata si rosii

mamaliguta cu sos de anghinare

Mamaliguta cu anghiare, ceapa caramelizata si sos de masline

O idee delicioasa pentru masa de pranza, minunata pentru stomac si ficat, bogata in fier, magneziu si vitamina B.

Portii: 4

Timp de pregatire: 50 – 60 minute

Ingrediente:

1 lingura de unt

¼ lingurita de sare

2 cani de malai

½ ceasca de parmezan

3 linguri de smantana cu un continut mic de grasime

1 lingura de busuioc tocat

½ cana de rosii uscate

2 linguri de ulei de masline

3 cesti de ceapa tocata fin

2 cesti de ardei rosu tocat

4 catei de usturoi zdrobiti

1 lingurita de paprika

¼ lingurita de ardei iute tocat

½ ceasca de vin alb sec

30g de anghinare tocate

2 linguri de masline

Mod de preparare:

1. Prepara mamaliguta, apoi pune-o deoparte si adauga parmezanul, smantana si busuiocul (si untul, optional). Amesteca bine si acopera.

2. Pune rosiile uscate intr-un castron cu o cana de apa fiarta si lasa deoparte 30 minute pana cand se inmoaie.

3. Incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mediu. Adauga ceapa si las-o 15 minute pe foc, pana cand capata o culoare aurie. Adauga ardeiul gras rosu si usturoiul si mai lasa inca 15 minute pe foc, amestecand frecvent.

4. Adauga paprika, ardeiul iute, rosiile, vinul, apa si anghinarele si amesteca bine. Micsoreaza focul si lasa totul pe foc 10 minute.

5. Ia amestecul de pe foc si adauga maslinele. Aseaza in farfurii alaturi de mamaliguta si orneaza cu busuioc tocat.

Continut nutritiv per portie: Calorii 360, Fibre 7.7g, Proteine 13.7g, Grasimi 12.5g (Saturate 4.9g), Carbohidrati 52g, Calciu 216mg, Fier 2.5mg.

 

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate