8 miscari yoga usoare impotriva celulitei

0
2710
impotriva celulitei
Figura 4

20 minute pe zi impotriva celulitei

Celulita… problema multor doamne si domnisoare, indiferent de greutate, care pare imposibil de ameliorat. Este adevarat, e dificil sa inlaturam inestetica celulita, dar cu putina rabdare si perseverenta putem imbunatati semnificativ aspectul zonelor cu probleme, fara a cheltui averi pe masaje sau proceduri speciale, ci doar prin cateva exercitii de yoga impotriva celulitei completate cu exercitii cardio, care te vor ajuta sa arzi grasimea in exces si sa iti tonifici musculatura.

Kristian McGee a realizat un antrenament impotriva celulitei pentru Health.com, vizand fesele si coapsele, zonele cele mai afectate de celulita, in general.  Cele 10 exercitii trebuie iti vor ocupa aproximativ 20 minute si trebuie realizate de 3 ori pe zi. Si nu sunt dificile deloc!

8 exercitii yoga impotriva celulitei

1. Stai dreapta, cu picioarele usor departate. Apleaca-ti trunchiul indoind foarte putin genunchii si aseaza-ti pieptul pe partea frontala a coapselor. Incordeaza cvadricepsii si indreapta usor picioarele. Mentine pozitia 5 secunde, respirand adanc. (Figura 1)

2. Stai dreapta, cu picioarele apropiate. Ridica piciorul stang in spate, fara a indoi genunchiul, pana cand corpul devine paralel cu solul. Mentine pozitia timp de 5 secunde, apoi repeta miscarea pe celalalt picior.  (Figura 2)

3. Stai in pozitie verticala, cu picioarele apropiate, degetele mari de la picioare atingandu-se si calcaiele usor orientate in exterior. Indoaie genunchii si impinge soldurile in spate, ca si cum te-ai aseza pe un scaun. Simultan, ridica pieptul si bratele dreapte, tinand palmele impreunate.

Incordeaza abdomenul si coboara fundul pana cand genunchii sunt indoiti la 90° si mentine pozitia 5 secunde. Repeta aceasta miscare eficienta impotriva celulitei de 3 ori. (Figura 3)

4. Adoptand aceeasi pozitie de start, indoaie usor genunchii si aseaza piciorul drept peste cel stang, ca in imagine. Rasuceste mainile mentinand palmele la nivelul fruntii, precum in imagine, incordeaza coapsele, trage burta si lasa-ti fundul usor in jos, cat de mult poti. Mentine pozitia 5 secunde, apoi repeta miscarea sustinandu-ti greutatea pe piciorul drept. (Figura 4)

5. Stai dreapta, cu picioarele apropiate si palmele presate in fata pieptului. Incordeaza abdomenul si fa o fandare in fata cu piciorul drept. Apleaca pieptul, apoi roteste trunchiul la dreapta.

Aseaza cotul stang pe partea laterala a genunchiului drept si indreapta proivirea peste umarul drept. Mentine pozitia 5 secunde, respirand adanc, apoi intoarce-te la pozitia de start si repeta miscarea cu piciorul stang in fata. (Figura 5)

6. Aseaza-te in palme si genunchi, pune piciorul drept peste cel stang, incordand coapsele. Indreapta talpile in lateral si aseaza-te. Mentine pozitia 8 – 10 secunde, respirand adanc, apoi schimba pozitia picioarelor si repeta miscarea. (Figura 6)

7. Iata un exercitiu pe care sigur il cunosti si care este minunat si impotriva celulitei: intinde-te pe spate cu genunchii indoiti si talpile pe podea, la o oarecare distanta. Apasa pe calcaie si ridica fundul de la sol, sprijinindu-te in umeri. Incordeaza muschii fesieri si pe cei ai picioarelor si mentine pozitia 5 secunde, apoi reia exercitiul de 2 ori.

8. Mai stii lumanarea? Ridica-ti piucioarele drepte, sprjinindu-te in antebrate si sustinandu-ti spatele cu palmele. Mentine pozitia 30 secunde. (Figura 8)

Lupta impotriva celulitei si relazeaza-ti corpul

Si mintea! Aceste cateva miscari impotriva celulitei te vor ajuta sa te destinzi si sa uiti, macar pentru moment, de micile griji de zi cu zi. Si asta este una dintre partile bune ale sportului. Mult spor! 😀

Sursa: Health.com
Informaţiile publicate de topfitness.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Aceste informatii sunt furnizate numai in scop informativ. Ele nu sunt destinate a fi si nu trebuie sa fie invocate ca sfaturi medicale. Este posibil ca aceste informatii sa nu se aplice fiecarui individ si inainte de a utiliza oricare dintre informatiile furnizate de site-ul Topfitness.ro ar trebui sa contactezi un medic specialist. Daca utilizezi oricare dintre informatiile furnizate de acest site, faci acest lucru pe proprie raspundere, fara dreptul de a face orice plangere impotriva Topfitness.ro, ca rezultat al informatiilor furnizate.

LASA UN MESAJ:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.