Medicina regenerativă – terapii revoluționare pentru tratarea unei game largi de boli

0
147

Medicina regenerativă folosește metode inedite de a trata o varietate mare de boli, folosind în totalitate substanțe proprii corpului uman.

Ce este medicina regenerativa?

Medicina regenerativă este o specialitate medicală relativ recentă, a cărei principii a schimbat viziunea tratamentelor. Principiul care ghidează conduita terapeutică se bazează pe capacitatea corpului uman de a se regenera, oferind prin tratamentele propuse, imboldul necesar organismului de a demara procesul regenerativ propriu al corpului.  

Ce patologii pot fi tratate prin medicina regenerativă?

Medicina regenerativă și-a extins cu timpul aplicabilitatea, în diverse arii de specialitate. Cel mai des utilizate sunt tratamentele injectabile folosite în afecțiunile ortopedice dar și cele estetice, menite să îmbunătățească aspectul pielii din diferite zone ale corpului.

Ortopedia regenerativă

Persoanele care suferă de afecțiuni ale articulațiilor, cauzate de procesul degenerativ survenit cu vârsta sau ca efect al suprasolicitării, în cazul sportivilor de performanță, pot apela cu succes la tratamentele regenerative.

Ce presupun acestea?

În principiu, tratamentele injectabile de tip PRP sau prin tehnologia Sanakin înseamnă reinjectarea propriului sânge, prelevat de la pacient din venă, ce a trecut printr-un proces de prelucrare. Acest proces poate fi centrifugarea, in cazul PRP-ului, în urma căreia sângele se “îmbogățește” cu factori de creștere, sau printr-un proces de incubare, cu un efect similar.

Tratamente regenerative folosite în estetică

Domeniul esteticii a denumit PRP-ul – terapia vampir. Asta pentru că folosește sângele ca antidot împotriva îmbătrânirii. Fie că este vorba de obținerea unui aspect întinerit, fie că este vorba despre tratamentul unor cicatrici, tratamentul injectabil regenerativ de tip PRP reprezintă o soluție cât se poate de eficientă în chirurgia estetică. De asemenea, lipofilling-ul, adică injectarea propriei grăsimi, recoltate de pe abdomen sau din zona coapselor (în general acolo unde se găsește în exces) reprezintă un înlocuitor și o soluție cât se poate de eficientă în estomparea ridurilor de expresie sau pentru volumizarea buzelor.

Alte aplicații ale tratamentelor regenerative

Fie că este vorba de oxigenoterapie, terapia prin oxigen hiperbar sau tratamente injectabile, medicina regenerativă poate trata o gamă largă de afecțiuni putând de asemeni completa unele proceduri invazive. De exemplu, tratamentele injectabile mai pot fi folosite in Ginecologie in tratamentul infertilității, sau în Ortopedie, post intervenției chirurgicale.

Medicina regenerativă evoluează către tratamente cât mai puțin invazive, cu beneficii pe termen lung. De aceea, informarea corectă poate aduce o soluție mult mai puțin invazivă cu efecte de lungă durată pentru o calitate a vieții superioară.

Multumim pentru vot!
Informaţiile publicate de topfitness.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Aceste informatii sunt furnizate numai in scop informativ. Ele nu sunt destinate a fi si nu trebuie sa fie invocate ca sfaturi medicale. Este posibil ca aceste informatii sa nu se aplice fiecarui individ si inainte de a utiliza oricare dintre informatiile furnizate de site-ul Topfitness.ro ar trebui sa contactezi un medic specialist. Daca utilizezi oricare dintre informatiile furnizate de acest site, faci acest lucru pe proprie raspundere, fara dreptul de a face orice plangere impotriva Topfitness.ro, ca rezultat al informatiilor furnizate.

LASA UN MESAJ:

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.