5 motive pentru care nu ar trebui sa te infometezi la dieta

nu-te-infometezi-la-dietaTi se intampla atunci cand esti la dieta sa nu te poti concentra asupra anumitor lucruri pe care le ai de facut pentru ca te gandesti tot timpul la mancare? Ei bine, infometarea ar trebui sa inceteze pentru ca nu este necesara. Am sa-ti spunsi de ce 🙂

1. Nu este necesar sa te infometezi la dieta

Foamea este o senzatie naturala, vine si cand esti la dieta, si cand nu esti. Este semnalul cat se poate de natural pe care organismul il trimite creierului ori de cate ori ceva ii lipseste.

Secretul este moderatia. Nu vei slabi niciodata daca vei manca foarte putin si probabil vei avea si probleme de sanatate. Cu alte cuvinte, atunci cand creierul iti transmite semnalele despre care vorbeam, nu lupta incercand sa le ignori. Un numar de calorii semnificativ si o alimentatie completa sunt calea catre pierderea kilogramelor. Mananca mai putin si mai des, asigura-te ca in urma dietei nu ramai si cu o depresie greu de depasit.

2. Restrictia de la mancare duce la obiceiuri dezordonate in alimentatie

Tocmai pentru ca restrictia de la mancare este invocata de multi drept reteta pierderii kilogramelor, multe femei apeleaza la aceasta metoda. Dar nu poti sa te infometezi la infinit, nu? Atunci cand simti ca nu mai poti, dai buzna si mananci mult, alimente bogate in calorii si zaharuri, doar ca sa simti ca esti din nou libera. Apoi, dupa ce momentul de glorie si libertate s-a incheiat, sfarsesti prin a avea remuscari. Asa ca, de ce sa nu ramai undeva la mijlocul drumului? Nici foarte multa mancare, dar nici deloc. Sa-ti acorzi din cand in cand placerea unei bucatele de ciocolata 🙂

3. Infometarea afecteaza metabolismul

Leptina si grelina sunt doi hormoni care controleaza apetitul si sunt foarte atenti atunci cand pierzi din greutate. Ei sunt cei care iti „soptesc”cand sa mananci si cand sa te opresti din mancat. Atunci cand esti satula, organismul este mult mai dornic sa consume rezervele de grasime (energie). Starea de foame permanenta face insa organismul sa pastreze nivelul de grasimi din corp drept „rezerva de urgenta”, asa ca grasimile vor ramane acolo, iar procesul de infometare va fi inutil.

4. Foamea este un sentiment natural, la fel ca fericirea

Te-ai gandit vreodata ce este cu adevarat foamea? Senzatia de foame este un sentiment natural, asa cum este si durerea, fericirea, setea, mania, etc, deci sentimente care au un anumit scop si pe care rareori le putem ignora, asa cum facem cu foamea.

Organismul nostru nu este prost, stie foarte bine ce face si ce isi doreste,mai exact ce ii lipseste, fie ca este vorba despre calorii sau alti nutrienti. Data viitoare cand simti ca-ti este foame, nu te mai impotrivi, ci alege o gustare cu continut scazut de calorii sau un fruct.

Iar daca iti este mai mereu foame, atunci ar trebuie sa analizezi mai bine ceea ce mananci. Cu siguranta organismului tau ii lipseste ceva, trebuie saadaugi mancaruri mai dense, dar cu mai putine calorii.

5. Este destul de greu sa lupti cu senzatia de foame

Haideti sa fim seriosi. Nimeni cu tolereaza durerile pentru o perioada foarte lunga de timp. Sa ai o silueta perfecta nu se rezuma la a-ti petrece toata viata intr-o continua lupta cu foamea, cu tine insati. Nu mai ascultati ce va spun tot felul de vedete de televiziune pentru ca nu aveti nicio doavada ca ele chiar mananca un singur covrig pe zi 🙂

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate